Nieuws

Fox Sports zorgt voor wijziging programma play-offs

on

De macht van FOX Sports breidt zich ook uit naar de Eredivisie. Het programma van de play-offs wordt hoogstwaarschijnlijk aangepast. Voor dit seizoen had de tv-zender ook al een belangrijke stem in de samenstelling van de Jupiler League.

Als gevolg hiervan wil de KNVB de duels in de play-offs aan het einde van het seizoen over veel meer speeldagen verdelen. Daarmee wordt bovenal een serie extra televisieuitzendingen mogelijk. Jacco Swart (foto) bevestigt namens de Eredivisie CV dat de lastminute-wijziging mede op verzoek van FOX, dat een lucratief tv-contract met de bond heeft afgesloten, in gang is gezet.

‘Maar dan moet competitieleider Gijs de Jong dat wel kunnen regelen’, voegt hij eraan toe. ‘Je hebt toch met veel partijen te maken. Maar de plannen bestaan inderdaad.’

De Jong heeft er zoals gewoonlijk geen gras over laten groeien. Sterker nog: de aankondigingen en nieuwe speeldata zijn de deur al uit. Inmiddels heeft de KNVB alle betrokken partijen als clubs, politie en gemeenten al op de hoogte gesteld over het uitsmeren van het speelschema van beide nacompetities.

Voor alle voetbalfans is het in elk geval handig ook de woensdag en zaterdag in de eerste drie weken van mei aan te kruisen in hun agenda’s. Dat zijn namelijk de beoogde extra speeldagen. De Nederlandse play-offs staan op het programma van 1 tot en met 18 mei.

Bron: Vi.nl

20140312-124445.jpg

You must be logged in to post a comment Login