Feyenoordinbeeld

FOX Sports op zwart bij KPN-klanten 

on

De eredivisiewedstrijd PEC Zwolle-NEC is straks nog gewoon te zien op FOX Sports, maar vanaf morgenochtend 6 uur gaat de zender voor alle KPN-klanten op zwart. Dat zegt FOX-baas Frank Rutten tegen het AD. Aanleiding is een conflict tussen het mediabedrijf en de kabelaar.
,,We zijn er niet voor de start van de eredivisie uitgekomen”, zegt Rutten. ,,Omdat we de voetballiefhebber niet de dupe willen laten worden, mag KPN het signaal vanavond nog doorgeven. Maar dit weekend niet meer.” Mocht KPN dit tóch doen, volgen er juridische maatregelen, stelt Rutten. ,,Maar ik neem aan dat KPN zich aan de wet houdt.” Als KPN dit weekend nog met een voorstel komt tot tevredenheid van Fox, kan er alsnog worden uitgezonden. Tot een akkoord is het echter nog niet gekomen.

Dit weekend worden onder meer de wedstrijden Sparta-Ajax en Groningen-Feyenoord uitgezonden bij betaalzender FOX Sports. Van de 2,2 miljoen KPN-klanten hebben zo’n 200.000 mensen een abonnement. Een woordvoerder van KPN wil niet zeggen of ze dit weekend FOX nog gewoon zullen doorgeven. ,,We zijn nog in onderhandeling.”

.

Wat is er aan de hand?

Het Amerikaanse mediabedrijf FOX wil meer geld zien van KPN. Een volkomen logisch gevolg van de prijsontwikkelingen van sportrechten, meent FOX. Maar KPN is boos. Bij concurrent Ziggo verandert er namelijk helemaal niets, daar loopt het contract met FOX nog 4 jaar door. Het contract met KPN daarentegen liep afgelopen maandag af. Discriminatie, meent het telecombedrijf.

.

FOX-baas Rutten: ,,We zijn de afgelopen week nog gewoon te zien geweest, maar KPN blijft bij een eerder voorstel. Daarbij was wel sprake van enige stijging in tarieven, maar niet voldoende. In het verleden zijn we wel eens dichter tot elkaar gekomen.”

.

KPN riep eerder deze week zich met de onderhandelingen voor een nieuw contract gedwongen te zien om FOX Sports 1 (het belangrijkste van de zes kanalen van de betaalzender met eredivisievoetbal) in het basispakket op te nemen tegen een verhoging van het abonnementsgeld met 2 euro per maand. Ook voor niet-voetballiefhebbers dus. ,,We zijn teleurgesteld en vinden het niet juist om onze klanten te confronteren met hogere kosten”, luidt ook nu de stelling van KPN. ,,Dit is een principiële kwestie. Natuurlijk hopen wij dit weekend nog gewoon FOX Sports te kunnen uitzenden.”
.

Maar FOX benadrukt dat het aan KPN zelf is om te bepalen hoe ze de hogere kosten voor de eredivisie doorberekenen aan hun klanten. Het wel of niet opnemen van FOX Sports 1 in het basispakket is een vrije keuze. Het telecombedrijf kan er bijvoorbeeld ook voor kiezen het voetbal gratis aan te bieden.

.

Bron: Ad.nl

Aanbevolen voor jou

You must be logged in to post a comment Login