Nieuws

Fouten Mathijsen verergeren problemen kleedkamer Feyenoord

on

Joris Mathijsen heeft zijn team en zichzelf tegen FC Twente geen goede dienst bewezen. De 32-jarige centrale verdediger pakte te gemakkelijk geel, maakte dekkingsfouten, kwam snelheid tekort en was verantwoordelijk voor de 2-0 van Castaignos.

Het verergert een probleem dat momenteel in de kleedkamer van Feyenoord sluimert. Jonge spelers, eigen kweek, voetballen voor lage contracten, zijn in onderhandeling over een nieuwe overeenkomst of hebben er net één gesloten. In alle besprekingen heeft de financiële situatie van Feyenoord een dempend effect op de salarissen.

Op zich is dat zeer terecht. Maar binnen de spelersgroep is bekend dat bijvoorbeeld Mathijsen, met driejarig contract, een grootverdiener is. Daarmee heeft een selectie doorgaans geen problemen.

Mathijsen is aangetrokken als routinier, als man met een schat aan ervaring, waarmee hij zijn jonge collega’s in wedstrijden en op de training moet helpen. Daar komt te weinig van terecht. Mathijsen heeft een schitterende staat van dienst als clubspeler en international, maar maakt dat onvoldoende waar bij Feyenoord.

Als zo’n conclusie gemeengoed wordt onder zijn collega’s, gaat de status van zo’n boven de partijen geplaatste veteraan jeuken. Dit lijkt op een klassieke tijdbom. Eentje die door de directie van de club het best tijdig gedemonteerd kan worden, omdat anders al het werk van de afgelopen pakweg twee jaar teniet wordt gedaan. Daarbij is het van belang vooral de beste jonge spelers een prominente plaats in het salarishuis te geven.

Bron: Ad.nl

You must be logged in to post a comment Login