Fotoverslag Feyenoord vrouwen – Ado Den Haag vrouwen

Feyenoord Vrouwen 1 heeft vrijdagavond een punt overgehouden aan de thuiswedstrijd tegen ADO Den Haag. In de eerste thuiswedstrijd zonder publiek kwam de ploeg van Danny Mulder niet verder dan 1-1. Hierdoor moet Feyenoord de koppositie in de Pure Energie Eredivisie Vrouwen weer aan FC Twente laten.

Op een leeg Varkenoord begon zowel Feyenoord als ADO Den Haag fel maar slordig aan de wedstrijd. Beide ploegen kwamen niet tot uitgespeelde kansen, met name omdat de pass in de eindfase aan beide kanten van het veld vaak niet aankwam. Na een half uur spelen waren het de bezoekers die de score openden. ADO-aanvalster Liz Rijsbergen ging alleen op Feyenoord-keeper Jacintha Weimar af en schoof de bal koeltjes binnen: 0-1.

In de eerste helft wist Feyenoord eigenlijk maar tot één grote kans te komen. Vijf minuten voor de rust kwam Maxime Bennink alleen voor de goal van ADO te staan, maar zij kreeg de bal niet genoeg onder controle om tot een schot te komen.

Tweede helft
Ook in de tweede helft ging het spel alle kanten op. Individuele fouten bij allebei de ploegen leidden tot een paar gevaarlijke momenten, maar goals bleven uit. In de 53de minuut leek ADO Den Haag op 0-2 te komen toen Liz Rijsbergen Jacintha Weimar uitspeelde, maar de ADO-speelster schoot de bal voor een leeg doel op de paal.

Na een uur spelen was het raak voor Feyenoord. Een afvallende bal buiten het strafschopgebied van ADO werd door aanvoerder Annouk Boshuizen knap in de verre hoek geschoten: 1-1.

De goal van Boshuizen bepaalde ook direct de eindstand, omdat geen van beide ploegen nog tot kansen kwam in het restant van de wedstrijd.

Koppositie kwijt
Door dit gelijke spel is Feyenoord Vrouwen 1 de koppositie in de Pure Energie Eredivisie Vrouwen kwijt aan FC Twente Vrouwen, dat op dezelfde avond met 1-5 won bij VV Alkmaar. Het verschil tussen beide teams is nu twee punten.

Programma
Feyenoord komt de komende weken niet in actie vanwege de interlandbreak in het vrouwenvoetbal. De eerstvolgende wedstrijd is op zondag 5 december, uit tegen PSV.

KLIK HIER VOOR DE FOTOREPORTAGE TUSSEN FEYENOORD VROUWEN EN ADO DEN HAAG VROUWEN