Nieuws

FOTOVERSLAG FEYENOORD – PEC ZWOLLE ONLINE

on

De fotoreportage van de wedstrijd tussen Feyenoord en PEC Zwolle staat online.

Feyenoord heeft in eigen huis zonder al te grote problemen een ruime zege geboekt op PEC Zwolle. De nummer tien van de Eredivisie werd met 3-0 verslagen.

Met de Klassieker voor de deur – komende zondag, 14:30 uur – was de opdracht voor Feyenoord helder: de drie punten in eigen huis houden tegen PEC Zwolle en in het spoor blijven van Ajax. De op twee posities gewijzigde formatie van Giovanni van Bronckhorst – Justin Bijlow op doel en Calvin Verdonk als linksback – deed daar in een volle Kuip vanaf het eerste fluitsignaal alles aan en kwam met name voor rust tot legio kansen.

Feyenoord bestormde het doel van PEC-goalie Mickey van der Hart in het eerste kwartier, met schoten van Tonny Vilhena, Sam Larsson, Jeremiah St. Juste en Nicolai Jørgensen, maar steeds kwam de sluitpost als winnaar uit de strijd. In de achttiende minuut had hij geen antwoord op een heerlijke uithaal van Jordy Clasie. De middenvelder knalde raak na een afgeslagen corner: 1-0.

In de jacht op een tweede treffer stond niet alleen Van der Hart in de weg. Zo knalde Jørgensen nog een keer keihard op de paal, voordat hij kort voor rust de 2-0 binnenknikte uit een hoekschop. Waar het voor Clasie zijn eerste Eredivisiedoelpunt sinds 26 april 2015 was, was het ook voor de Deense spits even wachten geweest. Hij maakte net als Clasie zijn eerste goal van dit seizoen, na een periode van blessureleed.

Eenmaal bekomen van de schrik richtte Feyenoord zich weer op, wat resulteerde in de verdiende 3-0. Steven Berghuis pegelde de bal in de linkerhoek en tekende daarmee behalve voor de eindstand ook voor zijn vijftigste Eredivisiegoal in zijn carrière. Even later ging hij als eerste Feyenoord-speler naar de kant voor Jens Toornstra, waarna Tonny Vilhena en Sam Larsson nog volgden. Zij werden vervangen door Yassin Ayoub en Mo El Hankouri.

De FOTOREPORTAGE IS HIER TE ZIEN.. KLIK

Aanbevolen voor jou