Fotoverslag Feyenoord O21 – Fc Twente O21 online

Feyenoord Onder 21 is van de nul af. Na drie nederlagen op rij pakte het team van Sipke Hulshof zaterdag op eigen veld de eerste overwinning van het seizoen. FC Twente/Heracles O21 werd met 2-0 verslagen.

Op de zege van Feyenoord O21 viel niets af te dingen. Sterker nog, het enige wat de ploeg zichzelf kon verwijten is dat het de overwinning niet bij rust al veilig gesteld had. Met iets meer rust en overzicht in de laatste fase had er halverwege al een ruime voorsprong op het bord gestaan, maar nota bene alleen verdediger Sondre Skogen wist de bal tegen de touwen te krijgen.

Dat hij halverwege de eerste helft de eerste goal van de middag voor zijn rekening nam, was zeker ook de verdienste van Thijs Jansen. De doelman was bij een gelijke stand goud waard voor zijn team, door na een kwartiertje spelen een strafschop te stoppen.

Waar Feyenoord O21 voor rust verzuimde om te profiteren van de grote ruimtes en kans op kans stapelde, was de ploeg in de tweede helft een stuk minder gevaarlijk. Ook de bezoekers kwamen nauwelijks in de buurt van het doel, waardoor 1-0 lange tijd de tussenstand bleef. De bevrijdende goal viel tien minuten voor tijd, toen Antoni Milambo na een prima aanval het laatste zetje gaf en zo de eerste zege van het seizoen definitief veilgstelde.

Feyenoord O21 – FC Twente/Heracles O21 2-0