Nieuws

FOTOVERSLAG FEYENOORD O19 – PSV O19

on

Feyenoord Onder 19 heeft zaterdag een punt overgehouden aan de eerste wedstrijd in de Kampioenscompetitie. Het team van trainers Cor Adriaanse, Arnold Scholten en Ulrich van Gobbel speelde op Varkenoord de topper tegen PSV Onder 19, die zonder doelpunten eindigde.

Zowel Feyenoord Onder 19 als de leeftijdsgenoten van PSV besloten de Eredivisie O19, die werd gespeeld in de eerste seizoenshelft, met 25 punten uit dertien wedstrijden. Dat beide teams aan elkaar gewaagd waren, bleek ook zaterdagmiddag op het hoofdveld van Varkenoord. De twee ploegen gaven elkaar nauwelijks ruimte en kansen waren spaarzaam. Na zo’n twintig minuten spelen was het Feyenoord Onder 19 dat voor het eerste gevaar zorgde. Rodney Huijgen zag zijn kopbal, na een voorzet van rechtsback Ian Smeulers, fraai gepakt worden.

Ook in het tweede bedrijf was het aantal kansen gering. De bezoekers wisten een aantal keer goed door de Feyenoord-defensie heen te komen, maar misten nauwkeurigheid voor het doel om echt gevaarlijk te worden. PSV Onder 19 moest de wedstrijd uitspelen met tien man nadat verdediger Jordan Teze in de slotfase zijn tweede gele kaart van de wedstrijd ontving. Invaller Alex Bangura kreeg daarna twee goede kansen op de openingstreffer (schot van de zijkant en kopbal), maar hij wist de vijandelijke doelman niet te passeren. Na het laatste fluitsignaal stond er daardoor nog altijd 0-0 op het scorebord.

Trainer Arnold Scholten sprak na afloop van de wedstrijd van ‘een prima resultaat’. ‘Natuurlijk hoop je altijd op een overwinning, maar ik ben wel blij met de manier waarop wij onszelf vandaag hebben gepresenteerd,’ zei hij. ‘Het was een behoorlijk pittige wedstrijd met veel duels. Ik denk dat we het goed hebben gedaan, alleen jammer dat we niet hebben gescoord. We misten een aantal spelers door het trainingskamp van het eerste elftal, maar de andere jongens hebben dat gemis vanmiddag goed opgevangen.’

Feyenoord Onder 19 – PSV Onder 19 0-0

Opstelling Feyenoord Onder 19

Beukers; Reith, Lewis, Van Mullem, Smeulers; El Bouchataoui, Huijgen (90’ Butter), Wehrmann; Summerville (73’ Bangura), Touré en Zwarts (82’ Vicario).

KLIK HIER VOOR HET FOTOVERSLAG VAN DE TOPPER

Aanbevolen voor jou

You must be logged in to post a comment Login