FOTO’S FEYENOORD O16 – PSV O16

Feyenoord Onder 16 is goed begonnen aan de kampioenspoule voor Onder 16 teams. De talenten van Pieter Schrassert Bert waren in eigen huis met 2-1 te sterk voor PSV Onder 16.

Schrassert Bert had met zijn ploeg de tactiek gekozen om compact te verdedigen, PSV iets te laten komen om er vervolgens snel uit komen. Na ruim een kwartier spelen leverde dit de openingstreffer op. Abdel Belarbi brak door, omspeelde de keeper en werd vervolgens gevloerd door die doelman. De scheidsrechter bespaarde hem de rode kaart, maar kende wel de penalty toe. Belarbi zelf schoot deze binnen.

Dankzij de gekozen tactiek en gesteund door de voorsprong, kreeg Onder 16 meer en meer grip op de bezoekers. Kort voor rust werd de marge verdubbeld. Opnieuw was Belarbi de maker; dit keer kopte hij een vrije trap tegen de touwen kopte. Zo kon Onder 16 met een prima gevoel aan de thee.

Ook in de tweede helft kwam PSV er niet aan te pas en controleerde Onder 16 de wedstrijd. Het duel had beslist kunnen worden als de scheidsrechter de bal op elf meter had gelegd. Het ontging hem echter dat een schot van Noah Naujoks met twee handen binnen het zestienmetergebied gekeerd werd door een PSV-verdediger.

In het slotoffensief van de Eindhovenaren viel nog de treffer die voor een spannende slotfase zorgde. In een scrimmage werd de bal via de binnenkant van de paal achter doelman Sam Pak geschoten. Diezelfde Pak zorgde er in de absolute slotfase met een weergaloze redding voor dat de drie punten in Rotterdam bleven.

Feyenoord Onder 16 – PSV Onder 16 2-1

Scoreverloop

18’ 1-0 Abdel Belarbi (pen)

37’ 2-0 Abdel Belarbi