Fotoreportage vv Alkmaar Vrouwen – Feyenoord Vrouwen 1 (0-0)

Feyenoord Vrouwen 1 is er niet in geslaagd de tweede wedstrijd van het nieuwe jaar winnend af te sluiten. Op bezoek bij VV Alkmaar kwam de ploeg van Jessica Torny niet verder dan een teleurstellend 0-0 gelijkspel.

Na de nederlaag tegen Fortuna Sittard van vorige week was Feyenoord V1 vrijdagavond vastberaden om een goed resultaat neer te zetten op bezoek bij VV Alkmaar. Vanaf de aftrap speelde de ploeg van Jessica Torny met ontzettend veel energie en strijd, maar het initiatief moest in de eerste minuten aan de thuisploeg gelaten worden. In de derde minuut leidde dit al tot het eerste gevaarlijke moment. Een hard schot van afstand kon door Feyenoord-keeper Jacintha Weimar tot corner verwerkt worden.

Daarna kwam Feyenoord wat beter in de wedstrijd, en volgde een goede fase. Tot echt uitgespeelde kansen leidde dit echter niet en stukje bij beetje kreeg VV Alkmaar vervolgens weer wat meer de overhand op het veld. Geen van beide ploegen wist echter heel veel gevaar te creëren voor het doel van de ander. Ruststand: 0-0.

Tweede helft
In de tweede helft was het spelbeeld eigenlijk hetzelfde. Veel strijd, felle duels, maar weinig kansen. Na een uur spelen kwam Feyenoord nog heel goed weg, toen VV Alkmaar-aanvaller Spaan plotseling alleen voor de goal opdook. Andermaal moest Weimar ingrijpen om een achterstand te voorkomen.

Richting het einde van de wedstrijd smeet Feyenoord met krachten in een poging toch nog een doelpunt te maken. Afstandsschoten van Sanne Koopman, die tegen haar vorige club speelde, Maxime Bennink en Zoï van de Ven belandden stuk voor stuk niet in het net. Hierdoor eindigde de wedstrijd in Alkmaar in een voor Feyenoord zeer teleurstellende 0-0.

Opstelling Feyenoord
Weimar; Brandau, Ypema, Verspaget, De Graaf; Van den Goorbergh, Koopman, Boshuizen; Van de Ven, Rijsdijk (64’ Ellouzi), Bennink.

Programma
De eerstvolgende wedstrijd voor Feyenoord V1 is vrijdag 10 februari, als sc Heerenveen op bezoek komt. Aftrap op Varkenoord is om 19:30 uur. Kom jij Feyenoord aanmoedigen bij deze belangrijke competitiewedstrijd? Scoor je ticket(s) hier.