Nieuws

Focus op finale na verlies in laatste speelronde Eredivisie

on

Feyenoord kan zich volledig focussen op de finale van de Europa Conference League die over tien dagen op het programma staat. Het team van Arne Slot hoopte zondag het Eredivisie-seizoen in stijl af te sluiten met een overwinning, maar FC Twente was in De Kuip met 1-2 te sterk.

Vooral in de eerste helft leken veel Feyenoorders al met hun hoofd in Tirana te zitten. De energie, kwaliteit en scherpte waarmee de ploeg dit seizoen in de competitie zoveel punten veroverde ontbraken grotendeels, terwijl mogelijk ook de vermoeidheid na het grote aantal wedstrijden een rol speelde. De Tukkers, die zich afgelopen week al knap verzekerden van een vierde plaats op de ranglijst, profiteerden dankbaar en scoorden via Dimitrios Limnios en Gijs Smal tweemaal.

De volle Kuip hoopte na de rust op net zo’n comeback als vorige week tegen PSV, toen Feyenoord met veel karakter nog een punt uit het vuur sleepte. Ondanks een groot aantal verse krachten – Arne Slot gebruikte al zijn vijf wisselmogelijkheden – kwam het deze keer niet verder dan een aansluitingstreffer. Die kwam van de voet van Cyriel Dessers, die daarmee de laatste competitiegoal van het seizoen voor zijn rekening nam.

Zo bleef een afsluiting in stijl uit voor Feyenoord, dat desondanks direct na afloop een massaal applaus kreeg van het legioen. Enerzijds uit waardering voor de prestaties van dit seizoen, terwijl de ovatie uiteraard ook bedoeld was als steun in de rug richting de grote dag in Tirana. Dan kan het team historie schrijven en het seizoen verzilveren met een Europese prijs. De finale tegen AS Roma wordt gespeeld op 25 mei en begint om 21:00 uur.

Bron: Feyenoord.nl

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply