Nieuws

Financiële toekomst van Stadion Feijenoord hangt sterk af van wel of niet doorgaan nieuw stadion

on

Stadion Feijenoord heeft over het seizoen 2019-2020 een fors verlies geleden. Dat blijkt uit de jaarcijfers van De Kuip, die RTV Rijnmond heeft ingezien. Het stadion eindigt het boekjaar met een negatief resultaat van 12,3 miljoen euro. Voor een flink deel zijn de rode cijfers te wijten aan de ontwikkelkosten van het nieuwe stadion.

Rijnmond laat weten dat ruim 8 miljoen euro van het negatieve resultaat samenhangt met de ontwikkeling van het nieuwe stadion binnen het Feyenoord City project. Door het wegvallen van wedstrijden als gevolg van de COVID-19-pandemie zou Stadion Feijenoord ook zonder de ontwikkelkosten van het stadion rode cijfers hebben geschreven.

Volgens het jaarverslag hangt de financiële toekomst van Stadion Feijenoord sterk af van het wel of niet doorgaan van het nieuwe stadion. Als in september 2021 wordt besloten dat het stadion er komt (de financial close), verwacht De Kuip dat het eigen vermogen weer flink toeneemt, omdat alle voorgeschoten ontwikkelkosten dan worden afgelost.

Als de bouw van het nieuwe stadion niet doorgaat, dan zal het brugkrediet van 17,5 miljoen (het geld voor de planfase van de stadionontwikkeling) moeten worden afgelost bij de Amerikaanse zakenbank Goldman Sachs. Dat bedrag wordt dan vóór april 2024 omgezet in een nieuwe langlopende lening. aldus Rijnmond.nl

Aanbevolen voor jou

You must be logged in to post a comment Login