Nieuws

FIFA ziet mogelijkheden om seizoen uit te spelen en transferperiode uit te stellen

on

De FIFA wil het huidige voetbalseizoen langer laten duren. Ook wil de wereldvoetbalbond kaders scheppen om te schuiven met de komende transferperiode en de ingangsdatum van nieuwe spelerscontracten. Dat blijkt uit een concept-document van de FIFA met adviezen voor clubs en bonden. Dit meldt het Algemeen Dagblad vanmorgen op hun site.

De krant heeft documenten van de FIFA ingezien waarin staat dat het zeer aannemelijk is dat de huidige competitie na 30 juni nog uitgespeeld kan gaan worden. Dit zou ook een vurige wens zijn van de meeste nationale voetbalbonden.

Volgens het AD.nl geeft de FIFA ook een advies over het korten op salarissen. De spelers in kwestie moeten hier dan wel mee akkoord gaan.

De FIFA stelt ook voor om huidige contracten die nu op 30 juni aflopen pas te laten eindigen op een nieuw te bepalen einddatum. De huidige club zou in die constructie het salaris van de betreffende spelers tot die nieuwe einddatum moeten doorbetalen.

De UEFA heeft inmiddels twee werkgroepen samengesteld die waarschijnlijk vandaag ook met voorstellen komen. Indien de competities uitgespeeld gaan worden na 30 juni, moet er vervolgens geschoven worden met het Europees voetbal in seizoen ‘20-‘21. Één van de voorstellen zou zijn dat de voorronden van de Champions League en de Europa League komend seizoen niet over twee duels afgewerkt zou worden, maar telkens in één duel. De duels zouden dan in september worden gespeeld, waarna de hoofdtoernooien van de CL en EL later starten en in december langer doorgaan.

Bron: AD.nl

Aanbevolen voor jou

You must be logged in to post a comment Login