Nieuws

Feyenoordsupporters maken statement met plastic bananen 

on

Fans van Feyenoord hebben vandaag een duidelijk punt gemaakt richting de Europese voetbalbond UEFA. Veel supporters namen opblaasbare bananen mee naar aanleiding van het incident met Gervinho in het Europa League-duel met AS Roma (1-2). Toen kwam een plastic banaan op het veld terecht, vlakbij de donkere aanvaller van Roma. Hij voelde zich racistisch bejegend en de UEFA diende een aanklacht in.

De supporters wilden vandaag laten zien dat de opblaasbare bananen geen racistische betekenis hebben. De actie is door de Feyenoord-fans overgenomen uit Engeland. Fans van Manchester City introduceerden het ooit om ondanks de slechte resultaten een beetje vrolijkheid in het stadion te brengen.

Dat idee had arbiter Clément Turpin niet, tien dagen geleden. Hij liet de banaan als bewijsstuk veiligstellen door zijn assistenten. Eric Gudde, algemeen directeur van Feyenoord, ontkende met klem dat de bananen een racistische boodschap hebben. ,,De club Feyenoord is gelukkig nog nooit met racisme geassocieerd. Onze jeugdopleiding is zo multicultureel als het maar zijn kan. En we hebben de UEFA via foto’s en beeldmateriaal laten zien dat de opblaasbare banaan onderdeel is van acties van ons sfeerteam”, zei hij tegen het AD.

NAC-supporters pakten vandaag uit met een spandoek. ,,Niet recht lullen wat krom is”, was de ludieke verwijzing naar het incident.

Bron: Ad.nlYou must be logged in to post a comment Login