Nieuws

Feyenoordsupporters houden protestmars 

on

Feyenoordfans houden zondagmiddag voor de belangrijke wedstrijd van hun club tegen Roda JC een protestmars. De mars werd echter al snel tegengehouden door de ME.
Verschillende supportersgroepen hebben de oproep gedaan voor een ‘ludieke actie’. De groep loopt een uur voor de wedstrijd van Varkenoord naar het Maasgebouw, alwaar zij verhuisdozen achterlaten. De boodschap aan het bestuur: Het is tijd te verhuizen.
Feyenoord heeft de afgelopen zeven competitieduels verloren, een historisch dieptepunt voor de Rotterdamse club. Al langer leeft er bij een deel van de aanhang onvrede over met name algemeen directeur Eric Gudde. 
Gudde zei zondagochtend in het tv-programma De Tafel van Kees dat hij hoopt op een rustig verloop van de actie. Ook had hij het ‘ludiek’ gevonden als de actie onaangekondigd was en op een andere dag. ,,Op een wedstrijddag denk ik niet dat het de spelers helpt.”
Officieel is de protestmars niet bij de gemeente gemeld, maar achter de schermen is er wel overleg geweest. De supporters roepen op om geen vuurwerk mee te nemen of een stalen buis. ,,Deze protestmars is niet bedoeld om geweld te gebruiken. Vuurwerk zou alleen maar averechts kunnen werken.”
De wedstrijd tegen Roda JC begint om 16.45 uur.

Bron: Ad.nl

  

You must be logged in to post a comment Login