Nieuws

Feyenoordlegioen zet de Kuip onder stroom

on

Stadion de Kuip in Rotterdam krijgt dit najaar bij wijze van proef twintig tot veertig energie-opwekkende tegels. Door over de tegels te lopen of er op te springen wekken de voetbalfans stroom op.

Volgens Michel Smit van het Rotterdamse bedrijf Energy Floors moet de plek waar de tegels dit najaar komen te liggen nog worden bepaald. “We gaan testen waar het Feyenoordlegioen de meeste energie opwekt. Dat kan zijn op de tribunes waar ze staan te springen, maar ook bijvoorbeeld bij de ingangen of voor de toiletten.”

Als de proef slaagt hoopt Energy Floors ook energie-opwekkende vloeren te leveren aan de nieuwe verbouwde Kuip. “Hoe beter die tegels functioneren, hoe groter de kans dat ze in de nieuwe Kuip komen. Dus daarover gaan we graag in gesprek met de directie van de Kuip.”

Het bedrijf Energy Floors gaat komende week ook een proef beginnen met een energievloer in Rusland. In Moskou bij het onderzoeksinstituut van de Russische Spoorwegen wordt een testopstelling gemaakt. De test valt buiten de EU-boycot.

Michel Smit: “We hebben een ontwikkelcontract met het instituut en samen maken we een installatiemodel dat we gaan testen. Als dat efficiënt is en de Russen vinden het interessant dan gaan we dat op grote schaal toepassen binnen de Russische Spoorwegen. Dan kan met deze vloeren op perrons stroom worden opgewekt.”

Club Watt

De energie opwekkende vloeren werden in september 2008 geïntroduceerd bij de opening van Club Watt, de opvolger van de bekende muziekzaal Nighttown in Rotterdam. De club werd toen uitgerust met een energie opwekkende dansvloer.

Bron: Rijnmond.nl

IMG_7566.JPG

You must be logged in to post a comment Login