Nieuws

Feyenoordfans verdeeld over nieuwe stadion

on

De supporters van Feyenoord zijn sterk verdeeld over de plannen voor een nieuw stadion. Een kleine meerderheid is voor een nieuwe Kuip. Dat blijkt uit een enquête van onderzoeksbureau Blauw onder 2062 supporters, waarvan 1067 seizoenkaarthouders.

Als de keus wordt voorgelegd tussen een nieuwe Kuip en renovatie dan is 56% voor nieuwbouw en 39% kiest voor renovatie. Er is geen verschil tussen seizoenkaarthouders en ClubCardhouders. Opvallend is dat Feyenoordfans die in Rotterdam wonen negatiever zijn over Het Nieuwe Stadion.

De vraag is ook op een andere manier gesteld: bent u het eens met Rotterdamse gemeenteraad, die geen steun geeft aan de nieuwbouwplannen. Dan zegt 37% het eens te zijn met de raad, 46% niet. Van de Rotterdamse fans is ruim driekwart (77%) het eens met de gemeenteraad.

De Rotterdamse supporters zijn ook minder te spreken over de communicatie van Feyenoord: 63% vindt dat zij te weinig informatie hebben gehad. Van alle supporters vindt 52% dat Feyenoord onvoldoende heeft gecommuniceerd. 45% van de aanhang vindt juist dat zij (ruim) voldoende is ingelicht.

Tot slot blijkt dat éénderde van de supporters die in Rotterdam wonen van plan is bij de verkiezingen voor de gemeenteraad in 2014 op een andere partij te stemmen. Het stemgedrag houdt volgens Blauw verband met de discussie over het stadion.

De enquête is gehouden kort nadat de gemeenteraad van Rotterdam in meerderheid had gezegd tegen de plannen voor nieuwbouw te zijn. Eerdere enquêtes waren van RTV Rijnmond/EenVandaag(april) en AD/TNS Nipo(juli). Daarin werden respectievelijk 400 en 244 supporters ondervraagd.

Omdat de vraagstelling in de diverse onderzoeken uiteenloopt en de onderzoeksgroep verschilt, is het lastig de resultaten te vergelijken. Opmerkelijk is wel dat TNS Nipo meldde dat 74% van de seizoenkaarthouders voor de nieuwe Kuip is. Onderzoeksbureau Blauw komt dus met een lager percentage.

Bron: Rijnmond.nl

You must be logged in to post a comment Login