Nieuws

Feyenoordfan vrijgesproken voor rellen Maasgebouw

on

De rechter in Rotterdam heeft een 21-jarige Feyenoordfan vrijgesproken van betrokkenheid bij de rellen bij het Maasgebouw van De Kuip, in september 2011.
Volgens de rechter was de man wel in de buurt van de rellen, maar is onduidelijk of hij daaraan een bijdrage heeft geleverd. Het staat in ieder geval vast dat de verdachte niet met voorwerpen heeft gegooid.

Supporter Nick: “Ik had meegedaan met de protestmars die avond en liep ook nog even mee naar het Maasgebouw. Is wist niet dat het tot een bestorming zou komen. Ik heb juist mensen gecorrigeerd en weggetrokken, want ik was het niet met die actie eens. Je gaat je eigen club niet beschadigen.”

De verdachte had zelf beelden meegenomen van YouTube, om te laten zien dat hij twee relschoppers wegsleurde. De rechter vond die opnames niet duidelijk genoeg, maar evenmin bleek uit beelden van de politie dat hij een aandeel had in de rellen.

“Ik zie dat u een moment met uw armen zwaait, maar u staat net teveel aan de zijkant om te zeggen dat u bijdroeg aan de geweldplegingen. Ik heb teveel twijfels en daarom spreek ik u hiervan vrij”, aldus de rechter. Justitie had een werkstraf van 200 uur geëist en een voorwaardelijke celstraf van zes maanden.

De man had van de KNVB een stadionverbod gekregen, maar hij is toch af en toe naar wedstrijden van Feyenoord geweest. De rechter veroordeelde hem daar wel voor, maar legde geen straf op.

Nick:”Door naar Feyenoord te gaan maakte ik ook een statement. Ik vind het onterecht dat de KNVB een stadionverbod oplegt, zonder dat een rechter daarnaar heeft gekeken. Dat is vandaag pas gebeurd en nu ben ik vrijgesproken. We gaan de KNVB vragen het stadionverbod weer in te trekken.”

De rellen bij De Kuip vonden destijds plaats na een demonstratie van supporters tegen het bestuur van Feyenoord, vlak voor de wedstrijd tegen De Graafschap. Een deel van de groep besloot tot een bestorming van het Maasgebouw.

Bron: Rijnmond.nl

You must be logged in to post a comment Login