FEYENOORDERS ZELFKRITISCH NA NEDERLAAG BIJ PSV

De spelers van Feyenoord realiseerden zich na afloop van de 1-0 nederlaag bij PSV dat ze niet hadden hoeven verliezen in Eindhoven. De reacties van Karim El Ahmadi, Steven Berghuis en Jens Toornstra lees je hieronder.

El Ahmadi: ‘Niet scherp genoeg’

Aanvoerder Karim El Ahmadi zocht na afloop voor een verklaring voor de vroege achterstand. ‘In het eerste kwartier waren we gewoon niet scherp genoeg, net al afgelopen woensdag. We hadden elkaar nog wel gewaarschuwd dat PSV erop zou klappen, maar dan krijg je toch zo’n goal tegen. We reageren wel goed, maar dat moet niet nodig zijn. Dit is onnodig, zeker als je ziet hoeveel kansen we creëren.’

Berghuis: ‘Team benadeeld’

Steven Berghuis speelde een negatieve hoofdrol: de aanvaller moest na 43 minuten met twee keer geel van het veld. ‘Ik baal enorm van mijn rode kaart en van de blessure van Luuk de Jong. Ik trok mijn been terug en raakte hem daardoor met mijn knie. Ik moet eerlijk zeggen dat ik wel een beetje van slag was van het feit dat hij geblesseerd van het veld moest. Die overtreding bij de tweede gele kaart, normaal gesproken gebeurt mij dat niet. Het voelt alsof ik mijn team benadeeld heb. Wel ben ik trots op hoe die gasten de tweede helft gespeeld hebben.’

Toornstra: ‘Karakter getoond’

Jens Toornstra was de Feyenoorder die het dichtst bij de gelijkmaker was in het Philips Stadion. In de eerste helft raakte hij de kruising met een vrije trap, na rust schoot hij van dichtbij hoog over. ‘Bij die vrije trap moet je geluk hebben, die bal in de tweede helft had ik rustiger moeten raken,’ aldus Toornstra, die de teamgeest van de tweede helft prees. ‘Toen hebben we met tien man echt als team gespeeld en zijn we voor elkaar door het vuur gegaan, iets dat we in de eerste twintig minuten echt niet deden. We hebben karakter getoond en daar moeten we ons aan vasthouden.’