Nieuws

Feyenoorders overhandigen certificaten in GvB Academy

on

Tientallen leerlingen uit het basis- en voortgezet onderwijs die afgelopen negen weken lessen hebben gevolgd in de Giovanni van Bronckhorst Academy, hebben dinsdag en woensdag ter afsluiting een certificaat in ontvangst genomen. Deze certificaten werden dinsdagmiddag uitgereikt en ondertekend door technisch directeur Martin van Geel, terwijl Wesley Verhoek en Lex Immers de certificaten woensdagmiddag van hun handtekening voorzagen.

De lessen in de Academy werden de afgelopen weken gevolgd door kinderen die kampen met een leerachterstand en minder zelfvertrouwen. Een aantal lessen werd bovendien toegepast met praktijkoefeningen. Zo leerden de leerlingen tijdens de lesblokken hoe zij het veld van De Kuip konden opmeten, hielden ze een speurtocht door het stadion en kregen ze les in interviewtechnieken. De interviewtechnieken konden ze vervolgens gebruiken bij een interview dat ze mochten afnemen met de spelers Tonny Vilhena en Terence Kongolo.

Nadat Van Geel dinsdagmiddag de VMBO-leerlingen uit het voorgezet onderwijs in de Academy van hun certificaat had voorzien, was het woensdagmiddag de beurt aan Verhoek en Immers om de leerlingen uit de groepen zeven en acht van het basisonderwijs blij te maken. Nadat Ferdey en Delano uit groep zeven vol trots hun certificaat hadden ontvangen, blikten zij nog even terug op de afgelopen lesperiode. ‘De speurtocht door De Kuip was het leukste om te doen’, vond Ferdey, terwijl Delano vooral genoot van de certificaatuitreiking. ‘Het was heel spannend om tussen Verhoek en Immers in te zitten en van hen mijn certificaat te ontvangen.’

Terwijl het tweetal tussen het ondertekenen van de certificaten door alle tijd nam om de kinderen te voorzien van een handtekening op hun shirt, werd de feestelijke middag afgesloten met een groepsfoto, waarop behalve de leerlingen en de spelers ook de docenten van de Giovanni van Bronckhorst Academy werden vastgelegd.

Bron: feyenoord.nl

You must be logged in to post a comment Login