Nieuws

Feyenoorders nemen afscheid van trainingscomplex Varkenoord

on

Sportcomplex Varkenoord neemt na 70 jaar afscheid van de huidige locatie. Giovanni van Bronckhorst, Tonny Vilhena, Georginio Wijnaldum: allemaal werden zij groot op de trainingsvelden in de schaduw van de Kuip. Het nieuwe Varkenoord is in aanbouw maar voor die realisatie een feit is, neemt de talkshow Gelül van 20 tot en met 23 juni afscheid van het oude Varkenoord met Gelül XL, een live talkshow over het trainingscomplex, Feyenoord en vooral over de grote liefde van supporters voor alles wat Feyenoord ademt.

Drie avonden en één middag staat live talkshow Gelül XL stil bij de historie van Varkenoord. Op de velden naast de Kuip werd jaren getraind door het eerste elftal van Feyenoord, de Feyenoord Academy (jeugdopleiding) en de amateurs van Sportclub Feyenoord. 

Talkshow Gelül XL is een coproductie van Theater Walhalla, het Rotterdams Wijktheater, Supportersvereniging De Feijenoorder en Sportclub Feyenoord. Sinds september 2018 presenteren zij iedere maand de uitverkochte live talkshow Gelül in Kantine Walhalla. Presentator en oud-SP partijleider Emile Roemer ontving in de talkshow maandelijks gasten om over hun liefde voor Feyenoord te praten. Vaste columnisten Jan Oudenaarden, Gerda Lems en Christopher Blok lieten maandelijks hun eigenzinnige licht schijnen op Feyenoord.

Speciaal voor het afscheid van Varkenoord, komen de makers van Gelül nu met een XL versie van de talkshow. Voor de makers van Gelül is Varkenoord geen vreemd terrein. In 2015 produceerden ze hier de drie weken lopende locatievoorstelling ‘Feyenoord De Opera’.

Presentatieduo Emile Roemer en Sander de Kramer
Tijdens Talkshow Gelül XL gaat presentatieduo Emile Roemer en Sander de Kramer in op de verhalen van Varkenoord. Het harde werken van de voetballers, klein en groot, soms met de hoop om ooit in die grote Kuip terecht te komen. De huiselijkheid van de sportclub. Een ode aan de supporter. Bekend en onbekend. 

Iedere avond komen andere gasten aan bod. De iconen van het heden en verleden van Feyenoord en van Varkenoord, aangevuld met theater, muziek en dans. Kortom: een theatraal afscheid van een 70-jarig sportcomplex. Kaarten zijn verkrijgbaar via www.theaterwalhalla.nl

.

Bron: Feyenoord.nl

Aanbevolen voor jou

You must be logged in to post a comment Login