Nieuws

Feyenoordaanvoerders krijgen speciale band

on

Diverse oud-aanvoerders van Feyenoord en een aantal aanvoerders van jeugdelftallen van de Feyenoord Academy hebben zondag voorafgaand aan de thuiswedstrijd tegen FC Utrecht een speciale aanvoerdersband uitgereikt gekregen. In het kader van de afgelopen week gelanceerde campagne De Aanvoerders, een verbond dat een positief tegengeluid wil laten horen naar aanleiding van een aantal negatieve incidenten in het voetbal, kregen zij de band om de arm geschoven door minister Edith Schippers van Volksgezondheid, Welzijn en Sport en de Rotterdamse burgemeester Ahmed Aboutaleb.

Onder aanvoering van onder meer oud-spelers Ben Wijnstekers, Ruud Gullit, Arthur Numan en Aron Winter ging de campagne De Aanvoerders afgelopen week van start. Alle aanvoerders in het Nederlandse voetbal (ruim 65.000) kunnen zich aansluiten bij de beweging De Aanvoerders via www.deaanvoerders.nl. .

De uitreiking van de speciale aanvoerdersband, een blauwe band met daarop het woord ‘respect’, vond plaats in de Giovanni van Bronckhorst Academy in De Kuip. Naast Wijnstekers namen ook Gerard Kerkum, Rinus Israel, Wim Jansen en John de Wolf onder applaus van de aanwezigen en met trots de bijzondere aanvoerdersband in ontvangst. Op hun beurt voorzagen zij ook de huidige aanvoerders van diverse jeugdelftallen van de Feyenoord Academy van de band, die symbool staat voor het tonen van respect op de Nederlandse velden.

Als aanvoerder van Feyenoord A1, dit seizoen volop in de race voor het kampioenschap, noemde Boy de Jong het aanvoerderschap een hele eer. ‘Voor mij betekent het heel veel dat ik wekelijks die band om mijn arm heb’, legde de doelman uit. ‘Daarmee ben ik een leider en aanspreekpunt voor de groep en ik probeer die rol op een zo goed en verantwoordelijke manier te dragen.’ De Jong liet daarnaast weten trots te zijn dat hij in naast namen als Jansen en Wijnstekers kwam te staan. ‘Zij waren in het verleden groot aanvoerders. Het zou geweldig zijn als ik zelf ooit ook aanvoerder zal zijn van het eerste elftal van Feyenoord.’

In navolging van De Jong namen ook de nog jongere aanvoerders van jeugdteams van Feyenoord een band in ontvangst, waarna ter afsluiting Kerkum, de oudste van de aanwezige oud-aanvoerders, het woord nam. De voormalig voorzitter van Feyenoord liet zijn waardering blijken over het initiatief van De Aanvoerders en sprak zijn hoop uit dat de boodschap die de initiatiefnemers middels de campagne willen overbrengen, zo breed mogelijk en met veel respect gedragen zal worden.

Bron: Feyenoord.nl

You must be logged in to post a comment Login