Nieuws

Feyenoord zorgt voor opschudding omtrent kunstgras

on

Het voorstel van Feyenoord, om kunstgras in de Eredivisie te verbieden, heeft bij de Nederlandse voetbalclubs voor veel opschudding gezorgd. De NOS vroeg zich af in hoeverre Feyenoord door clubs uit de Eredivisie en Jupiler League wordt gesteund en startte een rondgang langs de clubs.

Daaruit blijkt dat vijf clubs uit de Eredivisie het eens zijn met Feyenoord, namelijk Ajax, PSV, FC Utrecht, sc Heerenveen en Go Ahead Eagles. De clubs die over kunstgras beschikken, zijn tegen het voorstel van de Rotterdammers. Dat zijn Heracles Almelo, PEC Zwolle, FC Dordrecht, SC Cambuur en Excelsior.

ADO Den Haag was niet in staat om te reageren, meldt de omroep. Bovendien is het niet duidelijk of FC Twente zich bij Feyenoord aansluit of zich juist van het voorstel distantieert. De overige zes clubs uit de Eredivisie willen pas een mening vormen als de plannen beter zijn uitgewerkt.

In de Jupiler League, waar het merendeel van de clubs op kunstgras speelt, hoeft Feyenoord niet op een meerderheid te rekenen. Alleen De Graafschap staat achter de Rotterdamse eredivisionist. NEC was niet bereikbaar, aldus de NOS.

Bron: voetbalprimeur.nl

IMG_8605.JPG

You must be logged in to post a comment Login