Nieuws

Boëtius niet mee naar Italië

on

Feyenoord reist maandag zonder Jean-Paul Boëtius naar het trainingskamp in Italië. De buitenspeler richt zich in Rotterdam op het verdere herstel van zijn knieblessure.

Dat meldde coach Ronald Koeman vrijdag op een persconferentie in De Kuip. Feyenoord hoopt dat Boëtius halverwege volgende maand weer volledig inzetbaar is.

Elvis Manu, eveneens een vleugelspits, zal wel meegaan naar Zuid-Europa, maar vooral trainen. De speler die vorig seizoen werd verhuurd aan Excelsior is de eerste vier competitiewedstrijden geschorst.

Koeman: “Hij moet eerst trainen en dan kan hij nog eens goed nadenken over hoe stom hij is geweest door die schorsing op te lopen. Zijn competitie start pas begin september. Dan heeft het ook weinig zin om hem bijvoorbeeld zaterdag tegen FC Dordrecht twintig minuten te laten spelen.”

Koeman is wel onder de indruk van Manu, die twee seizoenen geleden al zijn debuut maakte in de hoofdmacht. Bij Excelsior was hij acht keer trefzeker in twintig competitieduels.

“Het is wel jammer, want hij is na Graziano Pellè en Mitchell te Vrede onze aanvaller met het hoogste rendement en daar zijn we juist naar op zoek. Ik kan niet ontkennen dat hij dicht tegen de basis aan zit.”

“Dat verrast me niet. We hebben hem bewust verhuurd om nog een jaar aan zijn specifieke kwaliteiten te werken. Van zijn rendement kunnen een hoop andere buitenspelers nog wat leren.”

Bron: Nusport.nl

20130719-143935.jpg

You must be logged in to post a comment Login