Nieuws

Feyenoord: ‘Zondag niet zingen en schreeuwen’

on

Feyenoord speelt zondag de eerste oefenwedstrijd van het nieuwe seizoen. Vanaf 14:30 uur is Sparta Rotterdam de tegenstander in De Kuip, waar vanwege de coronamaatregelen maximaal 3.000 bezoekers aanwezig mogen zijn. Kom jij naar het stadion? Neem dan onderstaande informatie goed door.

Houd je aan de regels
Feyenoord verzoekt alle supporters om zich zondag aan de regels en richtlijnen te houden die van kracht zijn ter bestrijding van het coronavirus. De club volgt hierin de lijn van het RIVM. Dit betekent onder meer dat alle bezoekers anderhalve meter afstand van elkaar dienen te houden, tenzij je uit hetzelfde huishouden komt. Bezoekers uit hetzelfde huishouden mogen net als jongeren onder 18 jaar naast elkaar zitten.

Mondkapje verplicht
Het is voor alle supporters die zondag naar De Kuip komen verplicht om een mondkapje te dragen. Dit geldt vanaf het moment van aankomen bij de rij bij de toegangspoorten om naar binnen te gaan tot bij verlaten van het stadion.

Tropische omstandigheden
Ook in Rotterdam worden zondag temperaturen van boven de 30 graden Celsius verwacht. Houd rekening met deze hitte door je goed in te smeren en voldoende (water) te drinken. Het is toegestaan om een klein flesje zonnebrand en flesjes water tot een halve liter mee het stadion in te nemen.

Zingen niet toegestaan
Het is zondag niet toegestaan om te zingen en te schreeuwen in De Kuip. Dit om het besmettingsrisico zoveel mogelijk te beperken.

Gespreid naar binnen
De poorten van het stadion gaan zondag om 13:00 uur open (Olympiazijde om 12:30 uur). Vanwege de coronamaatregelen vraagt Feyenoord aanwezige supporters om gespreid het stadion binnen te gaan. Supporters met een kaart ontvangen vrijdag per mail een tijdsperiode die aangeeft van hoe laat tot hoe laat hen geadviseerd wordt zich te melden bij de poorten, zodat de anderhalve meter afstand gewaarborgd kan blijven. De club benadrukt dat kaarten voor deze oefenwedstrijd op naam staan en niet overdraagbaar zijn.

Vervoer
Feyenoord adviseert supporters indien mogelijk zoveel mogelijk met de fiets of scooter naar het stadion te komen. Reis je met het OV? Houd je dan ook daar aan de regels en richtlijnen. De RET zet extra trams in richting halte Stadion Feyenoord (tram 12).

Betaal met PIN
Het is zondag niet mogelijk om cash te betalen in De Kuip. Zorg dus dat je kunt pinnen indien je munten en consumpties wil aanschaffen.

Tassenbeleid
Zondag geldt een aangescherpt tassenbeleid. Alleen tassen van A4 formaat of kleiner worden toegelaten.

Gezondheidscheck
Feyenoord vraagt alle bezoekers om voor hun komst naar De Kuip de gezondheidscheck goed door te nemen. Het is belangrijk dat je alle vragen met ‘nee’ kan beantwoorden. De gezondheidscheck vind je hier.

Meer informatie over de coronamaatregelen in combinatie met jouw bezoek aan De Kuip aanstaande zondag vind je hier.

Feyenoord wenst alle supporters alvast een mooie middag toe bij de eerste wedstrijd van het nieuwe seizoen.

Bron: Feyenoord.nl

You must be logged in to post a comment Login