Nieuws

Feyenoord ziet kansen om op te klimmen

on

Ajax en FC Twente dwongen Feyenoord in de voorbije weken tot uiterste krachtsinspanningen. Het treffen met Roda JC komt als een warm bad voor de Rotterdammers.

Ruben Schaken was deze week duidelijk: Feyenoord zet het kampioenschap nog niet uit het hoofd. Zeker niet met het volgens hem makkelijke programma in het vooruitzicht. “In deze competitie is alles mogelijk. Het gat is groot, maar FC Twente krijgt nog genoeg moeilijke wedstrijden en voor ons komt er een reeks van vier wedstrijden waarin we twaalf punten kunnen pakken”, zei de aanvaller tegen NUsport.

De laatste overtuigende zege van Feyenoord dateert alweer van 29 september 2012. Toen werd NEC met 5-1 voetballes gegeven. De weken erna slaagde de formatie van trainer Ronald Koeman er niet meer in te imponeren. Groningen mocht twee punten afsnoepen (2-2) en VVV-Venlo moest ternauwernood punten afstaan (2-3). Tegen Ajax maakte Feyenoord in de slotminuten 2-2, terwijl FC Twente vorige weekte sterk was (3-0).
Zoals Schaken aangeeft, de aanstaande wedstrijden dienen zich voor de manschappen van Koeman kansrijke mogelijkheden aan om het vertrouwen terug te winnen. Feyenoord verraste vorig seizoen vriend en vijand en gaat opnieuw voor een plek bij de top vijf. In de komende weken kan de ploeg een goede basis leggen om na de winterstop op voort te borduren.

Tegenstander Roda JC zit al langer in de penarie. De knappe 1-1 tegen FC Twente van twee weken geleden bleek vooralsnog geen voorbode voor een stijgende lijn. Twee doelpuntloze gelijke spelen tegen NEC en ADO Den Haag volgden, waardoor Roda nog steeds in de onderste regionen van de Eredivisie meedraait.
Een zege op Feyenoord zou de formatie van trainer Ruud Brood goed uitkomen. Vooral omdat de verschillen in de middenmoot van de competitie op dit moment nog klein zijn. Een driepunter zou de Kerkradenaren naar de elfde plaats kunnen loodsen, alwaar AZ met twee punten meer ook nog wacht op de topvorm.

Waar Feyenoord een vrij makkelijkprogramma heeft voor de komende weken, zal Roda JC binnen nu en een maand nog twee keer de degens met titelkandidaten kruisen . Op 25 november komt Ajax op bezoek in Kerkrade, terwijl een week later Vitesse wacht in Arnhem. Daarna moet ook Roda de punten bijeen zien te sprokkelen tegen de kleinere clubs.

Bron: Goal.com

You must be logged in to post a comment Login