Nieuws

Feyenoord zet vol in op komst Van Gaal

on

Louis van Gaal is veruit de belangrijkste kandidaat om Ronald Koeman als hoofdtrainer van Feyenoord op te volgen. De huidige bondscoach voerde al een aantal gesprekken met de Rotterdamse club en zou niet onwelwillend tegenover een dienstverband in De Kuip staan.
Belangrijk punt in de onderhandelingen is de financiële positie van Feyenoord. Volgens ingewijden wil Van Gaal zekerheid hebben over de mate waarin hij het elftal kan versterken als bepalende spelers vertrekken. De oud-speler van Sparta heeft zijn ambitie om weer een club te trainen nooit onder stoelen of banken gestoken.

Niet alleen de directie van Feyenoord ziet in Van Gaal de ideale hoofdtrainer, ook de invloedrijke Vrienden van Feyenoord steunen zijn kandidatuur. Een aantal van hen denkt dat Van Gaal de enige trainer is die Feyenoord voor het eerst sinds 1999 landskampioen kan maken.

Van Gaal was in de zomer van 2011 ook al in beeld bij Feyenoord na het vertrek van Mario Been. Nadat hij toen afzag van een betrekking in De Kuip koos Feyenoord voor Koeman. Van Gaal was als hoofdtrainer actief bij Ajax, Barcelona, AZ en Bayern München. Nu is hij bezig aan zijn tweede periode als coach van het Nederlands elftal waarmee hij komende zomer meedoet aan het wereldkampioenschap in Brazilië. Als speler was Van Gaal tussen 1978 en 1986 actief voor Sparta.

Technisch directeur Martin van Geel van Feyenoord wil niet ingaan op de vacante trainerspositie bij zijn club.

Praat mee over de mogelijke komst van Van Gaal door een mail te sturen naar sport@rijnmond.nl. Laat je telefoonnummer achter en mogelijk bellen wij je in de uitzending.

Bron: Rijnmond.nl

20140223-141032.jpg

You must be logged in to post a comment Login