Nieuws

Feyenoord zet voet op Spaanse bodem

on

Feyenoord heeft woensdag aan het begin van de middag voet op Spaanse grond gezet. Na een vlucht van ongeveer drie uur vanaf Rotterdam The Hague Airport landde de selectie van trainer Fred Rutten omstreeks 13.00 uur op de luchthaven van Sevilla, de plaats waar donderdagavond de eerste groepswedstrijd in de Europa League wordt gespeeld.

Hoewel Sevilla bekend staat als een van de warmste steden in Europa, waren de weersomstandigheden bij vertrek uit Rotterdam opvallend genoeg beter dan bij aankomst in de Spaanse stad. Daar was het woensdagmiddag licht bewolkt, terwijl voor de komende dagen ook regen en onweer wordt voorspeld.

Met de wedstrijd tegen Sevilla FC gaat het Europese avontuur voor Feyenoord dit seizoen echt van start, nadat de ploeg in de play-off ronde van de Europa League afrekende met Zorya Luhansk. Daarmee plaatste Feyenoord zich voor het eerst sinds 2008 voor de groepsfase van een Europees toernooi.

Niet alleen het legioen kijkt uit naar de eerste groepswedstrijd – Feyenoord kan in Sevilla rekenen op de steun van ruim achthonderd meegereisde supporters – maar ook voor de spelers breekt er met de wedstrijd van donderdag een interessante periode aan. ‘Het is nieuw voor mij om een groepsfase in Europa mee te maken en dus voor langere tijd achter elkaar twee wedstrijden per week te spelen’, zegt verdediger Sven van Beek. ‘Dat is alleen maar goed om mee te maken, Europees voetbal is voor een voetballer het mooiste dat er is.’

Feyenoord werkt woensdagavond de afsluitende training af in aanloop naar het duel met Sevilla FC. Voorafgaand aan deze oefensessie zullen Fred Rutten en Karim El Ahmadi tijdens een persconferentie vooruitblikken op de wedstrijd.

Bron: Feyenoord.nl

You must be logged in to post a comment Login