Nieuws

Feyenoord zegt samenwerking met Excelsior op

on

Aan het jarenlange samenwerkingsverband tussen Feyenoord en Excelsior komt in 2015 mogelijk een einde. Beide directies bevestigen dat de overeenkomst tussen beide partijen deze zomer formeel is opgezegd.

Het samenwerkingscontract is enkele jaren geleden afgesloten voor onbepaalde tijd, maar kent een wederzijdse opzegtermijn van twee jaar. ‘Het is een formaliteit’, laat Martin van Geel weten in AD Sportwereld. ‘Vanwege alle veranderingen in de Jupiler League, willen we de samenwerking in de komende twee jaar rustig evalueren. Als we nu niet formeel opzeggen, zou het contract sowieso doorlopen. We blijven de afspraken respecteren.’

PSV, Ajax en FC Twente spelen komend seizoen met een beloftenteam in de Jupiler League. Feyenoord koos er mede vanwege de samenwerking met Excelsior voor, om geen gebruik te maken van die mogelijkheid. De KNVB heeft besloten om Jong PSV, Jong Ajax en Jong FC Twente in elk geval de komende twee seizoenen mee te laten spelen in de Jupiler League, evenals amateurvereniging Achilles ’29. In 2015 wordt het experiment geëvalueerd.

Algemeen manager Ferry de Haan van Excelsior is niet blij dat het nieuws over de formele opzegging naar buiten is gekomen. ‘Omdat ik bang ben dat mensen daar voorbarige conclusies uit gaan trekken’, zo verzucht hij. ‘De samenwerking blijft voorlopig gewoon hetzelfde en we blijven regelmatig met elkaar in overleg. Het is absoluut niet gezegd dat dit in 2015 plotseling anders wordt.’

Feyenoord en Excelsior werken al sinds 1997 met elkaar samen. Spelers als David Connoly, Salomon Kalou en Jordy Clasie kenden een succesvolle uitleenperiode bij Excelsior, voordat zij doorbraken bij Feyenoord. Komend seizoen maakt voorlopig alleen doelman Boy de Jong de tijdelijke overstap naar Woudestein. Jordy van Deelen en Lucas Woudenberg willen niet verhuurd worden aan Excelsior, vanwege de slechte resultaten in het afgelopen seizoen.

Bron: Ad.nl

You must be logged in to post a comment Login