Nieuws

Feyenoord zegt ‘per 2018’ de huur op van stadion de Kuip

on

Feyenoord heeft de huur van de Kuip per ‘medio 2018’ opgezegd. Dit moet nu al gebeuren, omdat er in de overeenkomst tussen de club en het stadion een opzegtermijn van vijf jaar is afgesproken, zegt Kuip-directeur Jan van Merwijk in het AD Rotterdams Dagblad.

Volgens de plannen van de ‘Feyenoord-familie’ wordt het nieuwe stadion op Varkenoord op 1 juli 2018 in gebruik genomen. ‘Ik zie dit als een teken van vertrouwen in de positieve besluitvorming voor het nieuwe stadion,’ zegt hij over het beëindigen van de overeenkomst.

‘We zeggen de huur op, om onze handen vrij te hebben,’ reageert Raymond Salomon namens Feyenoord. ‘Dat is heel normaal. Als we niks hadden gedaan, dan zou de huur ná die datum doorlopen.’

De gemeente Rotterdam spreekt zich binnenkort uit over de garantstelling voor een lening van 165 miljoen euro. Die vormt de basis voor een uiteindelijke investering van 362 miljoen euro in het mega-project, dat behalve de bouw van een nieuwe voetbaltempel ook ruimte moet scheppen voor de Feyenoord-jeugd, de amateurs en trainingsvelden voor de profs.

Bron: Ad.nl

You must be logged in to post a comment Login