Nieuws

“Feyenoord zegt nooit: ‘Je doet het zo fantastisch, dit is je nieuwe contract'”

on

Jordy Clasie voelt zich onvoldoende gewaardeerd en ondertekent voorlopig geen nieuw contract bij Feyenoord. De kleine middenvelder legde een voorstel naast zich neer en vraagt zich af of Feyenoord de samenwerking daadwerkelijk wil verlengen, zo liet hij onlangs blijken. Zaakwaarnemer Wessel Weezenberg begrijpt de onvrede van zijn cliënt. Hij zet zijn vraagtekens bij de aanpak van de club: “Zo raakt Feyenoord straks wel een hoop spelers kwijt.”

De huidige verbintenis van Clasie loopt door tot medio 2015. Feyenoord is bereid om hem een van de grootverdieners te maken, maar de onderhandelingen bevinden zich momenteel in een impasse. De verwachting is dat de gesprekken in de zomer worden hervat. Op de achtergrond ligt Fiorentina echter op de loer; de Italiaanse club kan Clasie een beter contract voorschotelen en meldde zich onlangs met een officieel bod. Weezenberg hoopt, net als zijn cliënt, op meer waardering. “Het is meestal ons initiatief om met Feyenoord te praten over de contracten van jeugdspelers”, zegt de spelersmakelaar in De Volkskrant.

“Het is nooit andersom. De club zegt nooit: ‘Joh, je doe het zo fantastisch, dit is je nieuwe contract'”, geeft Weezenberg aan. “Vroeger moest ik op mijn knieën naar toenmalig technisch directeur Leo Beenhakker om de reiskosten voor Clasie vergoed te krijgen. Het is uit financieel oogpunt perfect te onderbouwen, maar zo raakt Feyenoord straks wel een hoop spelers kwijt”, aldus Weezenberg, wiens lezing niet wordt gedeeld door Martin van Geel. De technisch directeur zegt dat Feyenoord uit eigen beweging twee voorstellen deed voor een beter contract. “Wij willen onze spelers ook behouden, want na de sanering van 35 miljoen euro hoeven we niet langer te verkopen.”

Bron: Soccernews.nl

You must be logged in to post a comment Login