Nieuws

Feyenoord zal op korte termijn de gemeente Rotterdam per brief informeren over het groene licht voor de business case

on

Feyenoord heeft volgens Rijnmond.nl één van de seinen voor het besluit om door te gaan met de ontwikkeling van het nieuwe stadion binnen Feyenoord City op groen gezet. Wat betreft de business case van het nieuwe stadion is de Rotterdamse voetbalclub nu klaar om definitief ‘ja’ te zeggen.

De gemeente wachtte op deze formele goedkeuring van de voetbalclub over de business case om zelf de volgende stappen in Feyenoord City te kunnen zetten. Feyenoord zal op korte termijn de gemeente Rotterdam per brief informeren over het groene licht voor de business case.

Rijnmond .nl vervolgt: Volgens de business case zal de begroting van Feyenoord er met 25,4 miljoen op vooruit gaan. Dat bedrag was ook vastgelegd in de position paper met de gemeente. Feyenoord werkt er nog altijd aan om daar bovenop nog meer te verdienen.

In het worst case scenario zal Feyenoord altijd 17,5 miljoen euro binnen krijgen als het speelt in het nieuwe stadion.

Toch is er nog altijd onzekerheid of Feyenoord in de zomer volledig ‘ja’ kan zeggen tegen de komst van het nieuwe stadion. Tegenover de ontwikkelingen rondom de business case staat dat de financiering van 444 miljoen nog niet rond is. Ook blijft het onduidelijk of de bouw uitvoerbaar is binnen de begrote kosten van 365 miljoen. Het stijgen van de staalprijzen is één van de factoren die dit erg lastig maakt.

Ondertussen dient er ook een zaak bij de Raad van State, aangespannen door supporters en bedrijven op de beoogde locatie van het nieuwe stadion. Zij vinden dat het door de gemeente goedgekeurde bestemmingsplan niet goedgekeurd had mogen worden, omdat Feyenoord de financiering nog niet rond heeft en het nog altijd onzeker blijft of het stadion er daadwerkelijk komt.

Mocht Feyenoord deze zomer akkoord geven, staat het slaan van de eerste paal voor het nieuwe stadion gepland voor het voorjaar van 2022. Het nieuwe stadion zal in dat geval in 2025 openen.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply