Nieuws

Feyenoord zal volgende week gaan spelen op knollenveld

on

Feyenoord kan de borst natmaken. De Rotterdammers nemen het volgende week donderdag in de Europa League op tegen Standard Luik. In Wallonië staat de Eredivisie-club een dramatisch veld te wachten.

“De staat van de grasmat was een ramp. De mensen die het veld de hele week onderhouden, hebben ook hun werk niet gedaan”, sprak Standard-speler Paul-José Mpoku na de thuisnederlaag tegen Kortrijk zijn onvrede uit over de staat van de grasmat in Sclessin. Terreinknecht Frédéric Cahay kan de voetballer alleen maar gelijk geven. “Ik kan de woede van Mpoku begrijpen”, citeert Sporza Cahay.

“Ik kan moeilijk zeggen dat het veld er vlekkeloos bij ligt. Het probleem is bekend. In de zomer kreeg het pas ingezaaide veld op twee dagen tijd honderd liter regen per vierkante meter te verwerken. De wortels van het gras konden zich daardoor niet vastzetten. We hebben met wat meststoffen even voor beterschap kunnen zorgen, maar nu de temperatuur weer zakt, duikt het probleem weer op.”

“Ook experts weten er geen raad mee. Ik sta al dertien jaar in het vak en heb zoiets nog nooit meegemaakt. Een nieuw terrein aanleggen met grasmatten zou een oplossing kunnen zijn, maar daar hebben we het nog niet met de directie over gehad”, aldus Cahay. Feyenoord verzekerde zich afgelopen week van een plek in de volgende ronde van het toernooi. Standard Luik is al uitgeschakeld in Europees verband.

Bron: voetbalprimeur.nl

IMG_6743.PNG

You must be logged in to post a comment Login