Nieuws

‘Feyenoord zag af van dure Belg en koos voor goedkopere Rutten’

on

Niet Fred Rutten maar Peter Maes was enkele maanden geleden de favoriet van Feyenoord om het takenpakket van Ronald Koeman over te nemen, zo meldt Het Laatste Nieuws. De trainer van Lokeren genoot serieuze interesse van de club uit Rotterdam, maar technisch directeur Martin van Geel liet de keuze uiteindelijk op de goedkopere Rutten vallen.

Koeman maakte drie maanden geleden bekend dat hij zijn aflopende contract met Feyenoord niet zou verlengen. Louis van Gaal en Co Adriaanse hadden geen trek in een functie in De Kuip en zodoende zocht Van Geel zijn heil bij andere trainers. Maes, 49 jaar, was een van de kandidaten. Hij was in het verleden succesvol bij KV Mechelen en won met Lokeren tweemaal de Beker van België.

Feyenoord koos uiteindelijk toch voor Rutten, die een lager jaarsalaris eiste. Maes signeerde vrijdag een nieuw contract met Lokeren, voor drie seizoenen. Hij zal door de nieuwe contractvoorwaarden de op een na best betaalde coach van België zijn, na Michel Preud’homme van Club Brugge.

Bron: voetbalZone.nl

20140503-112827.jpg

You must be logged in to post a comment Login