Feyenoord wordt door Fc Twente uitgeschakeld in strijd om KNVB Beker

Het bekeravontuur van Feyenoord is dit seizoen van korte duur geweest. De ploeg van trainer Arne Slot smeet woensdagavond op bezoek bij FC Twente met krachten en werd tot overmaat van ramp uitgeschakeld na verlenging: 2-1.

Dat de thuisploeg als winnaar van het veld stapte, was eigenlijk maar aan één man te danken: Lars Unnerstall. De Duitse doelman ontpopte zich net als tweeënhalve week in de competitie tot de grote plaaggeest van Feyenoord, door zo ongeveer alles tegen te houden wat op hem af kwam. Alleen Cyriel Dessers wist te doelman te passeren; kort na rust zette de spits zijn ploeg op voorsprong na een voorzet van Alireza Jahanbakhsh.

Evenals afgelopen zondag in Groningen liet Feyenoord de voorsprong totaal onnodig uit handen glippen. Tien minuten voor tijd tekende Giovanni Troupée voor de gelijkmaker, die op dat moment totaal uit de lucht kwam vallen. Daardoor was een verlenging onvermijdelijk, iets waar de ploeg van Slot allesbehalve op zat te wachten gezien het loodzware schema en de naderende Klassieker.

Net als in de reguliere speeltijd bleef Feyenoord ook in het extra half uur volop jagen op een doelpunt, maar totaal tegen de verhoudingen in viel de winnende aan de andere kant. Bij een van de spaarzame tegenaanvallen prikte invaller Manfred Ugalde raak. In de resterende minuten zette Feyenoord alles op alles en bijna was het Dessers die weer eens in extremis toesloeg, maar Unnerstall voorkwam de gelijkmaker.

Zo stapte Feyenoord zwaar gefrustreerd het veld af in Enschede, in de wetenschap dat de ploeg wederom enorm diep moest gaan en het bekeravontuur er ondanks de zware krachtsinspanningen op zit. Lang tijd om te treuren is er niet, want zondag om 14:30 uur staat de Klassieker tegen Ajax op het programma.

FC Twente – Feyenoord 2-1 (1-1, 0-0)

47′ 0-1 Cyriel Dessers
79′ 1-1 Giovanni Troupée
114′ 2-1 Manfred Ugalde

Opstelling Feyenoord: Bijlow; Geertruida, Trauner (46′ Pedersen), Senesi (116′ Bannis), Malacia; Aursnes, Kökçü (116′ Diemers), Til (85′ Toornstra); Jahanbakhsh (76′ Nelson), Dessers, Sinisterra (97′ Linssen)