Nieuws

Feyenoord witheet op politie

on

De competitiewedstrijd tussen Feyenoord en Vitesse werd gisteren verboden door burgemeester Aboutaleb. Omdat de politievakbonden zondag actie gaan voeren, is de veiligheid van de bezoekers in het geding. Waarschijnlijk staan beide ploegen nu maandagavond tegenover elkaar. ,,Kwalijk,” stelt directeur Eric Gudde, die vindt dat de integriteit van de eredivisie op het spel staat.

De directie van Feyenoord reageerde gisteren zeer ontstemd op het feit dat de KNVB de competitiekraker tegen Vitesse uit het programma moet schrappen. Na een week vol tranen en emoties door de begrafenis van de vrouw van keeperstrainer Patrick Lodewijks, wilden de Rotterdammers zondag dolgraag de derde plek in de eredivisie veiligstellen.

Maar de politiebonden dwarsboomden dat streven. Die gaan zondag actievoeren voor een betere cao en dus zijn er onvoldoende agenten inzetbaar. Burgemeester Aboutaleb stelde vervolgens dat de openbare orde in de stad niet is te waarborgen zonder voldoende politie-inzet.

Feyenoord, Vitesse en de ECV (eredivisie) overwogen nog even een kort geding aan te spannen tegen de politievakbonden, maar besloten daar gisteravond toch van af te zien omdat bleek dat de kans op succes te verwaarlozen was. De clubs willen nu maandag om 20.00 uur aftrappen in de Kuip, een besluit dat vandaag nog officieel moet worden bekrachtigd.

Witheet
Feyenoords algemeen directeur Eric Gudde was gisteren witheet. De politiebonden hebben in de ogen van Gudde het voetbal gebruikt om de druk op te voeren in een conflict over een nieuwe cao. ,,Wij raken zo ongewild betrokken bij en worden gedupeerd door een conflict waar we niks mee van doen hebben,” stelde Gudde.

Een standpunt waar ze het in Zeist bij de KNVB mee eens zijn. ,,Dit is onwenselijk,” stelde een woordvoerder gisteren desgevraagd. ,,Zeker omdat we ook nog eens zijn aanbeland bij de voorlaatste speelronde. Dit komt heel erg slecht uit.”

De voetbalbond hanteerde altijd het principe dat de laatste twee speelrondes op dezelfde dag en met hetzelfde aanvangstijdstip moesten worden afgewerkt. Dit uiteraard om competitievervalsing te voorkomen. Daar stapt de KNVB zondag dus vanaf, maar wel noodgedwongen. ,,Omdat wij met een aanpassing van het volledige programma niet ook nog eens de andere clubs en andere gemeenten in problemen willen brengen,” zegt een woordvoerder. ,,Dit maakt het nog eens extra vervelend.”

Volgens Gudde staat de integriteit van de eredivisie op het spel. ,,Al jaren is het zo dat de laatste wedstrijden op dezelfde dag en hetzelfde tijdstip worden afgewerkt,” stelt Gudde. ,,Dat principe moeten we dus door een derde partij ineens zomaar loslaten, nu blijkt dat we juridisch dus geen handvatten hebben om dit te voorkomen.”

Als de KNVB wél had besloten om ook de wedstrijd van concurrent AZ tegen NAC uit te stellen, had vervolgens het duel FC Utrecht – Excelsior geschrapt moeten worden, omdat de Kralingers met NAC in een gevecht zijn verwikkeld om lijfsbehoud in de eredivisie.

Financiële schade
Gudde had ook nog een waarschuwing in petto voor de politievakbonden. De club zal de geleden schade verhalen op de politiebonden. Supporters die losse entreebewijzen hadden aangeschaft maar er door de verplaatsing niet bij kunnen zijn, kunnen hun geld terugvragen. ,,Feyenoord gaat hoe dan ook financiële schade lijden, dat is duidelijk,” zegt Gudde, die eerder dit seizoen ook al de uitwedstrijd tegen PSV zag worden uitgesteld.

Bron: Ad.nl

  

You must be logged in to post a comment Login