Feyenoordinbeeld

FEYENOORD WINTERKAMPIOEN NA WINST OP VITESSE

on

Feyenoord gaat als lijstaanvoerder de winterstop in. Zaterdagavond werd in een uitverkochte Kuip een ijzersterke eerste seizoenshelft in stijl afgesloten met een 3-1 overwinning op Vitesse, dankzij doelpunten van Steven Berghuis (2x) en Eljero Elia. De voorsprong op achtervolgers Ajax en PSV, die het zondag tegen elkaar opnemen, blijft daardoor tenminste drie punten.

 .

Voor Feyenoord stond er zaterdagavond meer op het spel dan alleen de punten. Op de eerste plaats omdat de ploeg zich officieel kon kronen tot beste ploeg van de eerste seizoenshelft – een prestatie die voor het laatst in 2000 werd geleverd – terwijl de spelers bovendien met een goed gevoel de winterstop in wilden gaan. In dat opzicht lag de nederlaag die een jaar geleden werd geleden op bezoek bij N.E.C. aan het eind van een tot dan toe prima eerste seizoenshelft nog vers in het geheugen.

.

Het resulteerde in opnieuw een gretig optreden van Feyenoord, dat de goede vorm de afgelopen weken al had laten blijken met ruime overwinningen op Sparta Rotterdam, AZ en ADO Den Haag. Ook tegen Vitesse wist de ploeg makkelijk het net te vinden, getuige het vroege openingsdoelpunt van Elia. Na een voorzet van Rick Karsdorp was hij bij de tweede paal tegenstander Kelvin Leerdam te slim af en kon hij binnen tikken.

.

Dat er desondanks een laat doelpunt van Berghuis nodig was – hij was attent bij een voorzet van Elia – om met een voorsprong de rust in te gaan, was te wijten aan slordig uitverdedigen van Miquel Nelom halverwege de eerste helft. De verdediger zag in de opbouw scheidsrechter Dennis Higler over het hoofd en lag zo aan de basis van een snelle uitbraak van Vitesse, die leidde tot een rake volley van Adnane Tighadouini.

.

Kort na de rake kopbal van Berghuis klonk in het applaus bij rust zodoende niet alleen waardering door voor de prestatie van Feyenoord, maar ook opluchting over de voorsprong in een wedstrijd die voor een groot deel het gevoel bij de winterstop zou bepalen.

.

Het was ook pas na de 3-1 dat op de tribunes voorzichtig de wintertitel gevierd werd. Het was opnieuw Berghuis die zijn klasse toonde, door na een prima combinatie door het centrum de bal vanaf rechts in de verre hoek te schuiven.

.

In de bij vlagen jolige sfeer die vervolgens ontstond op de tribunes, kon zelfs een gele kaart voor Karim El Ahmadi met gejuich ontvangen worden. De middenvelder is daardoor geschorst voor de eerste wedstrijd na de winterstop tegen Roda JC Kerkrade, een duel dat hij hoe dan ook zou missen door deelname aan de Afrika Cup met Marokko.

.

Spannend werd het daarna niet meer in De Kuip, waar Feyenoord de wedstrijd controleerde en via invaller Jens Toornstra nog de grootste kansen kreeg. Na het laatste fluitsignaal viel de ploeg zodoende een klaterend applaus ten deel, dat op basis van de prestaties in de eerste seizoenshelft niet meer dan verdiend was. De spelers bedankten op hun beurt het legioen, in de wetenschap dat ze zondag na de rechtstreekse confrontatie tussen achtervolgers Ajax en PSV weten hoe groot de voorsprong zal zijn bij de winterstop.

.

Bron: Feyenoord.nl

Aanbevolen voor jou

You must be logged in to post a comment Login