Nieuws

FEYENOORD WINT UITWEDSTRIJD HERACLES MET 1-2

on

Feyenoord heeft door een 2-1 uitzege tegen Heracles Almelo en het 1-1 gelijkspel van FC Twente tegen ADO Den Haag de tweede plaats steviger in handen. De voorsprong op de concurrenten Vitesse, PSV en FC Twente is nu vier punten met nog vier wedstrijden te gaan.
Feyenoord buigt achterstand om
In de eerste minuut kreeg Heracles Almelo al een grote kans. Mark Uth kopte vanuit een kansrijke positie net naast. Na zes minuten kreeg Feyenoord via Lex Immers de eerste mogelijkheid, maar ook hij kopte vanuit een moeilijke hoek naast.

Rotterdammer Iliass Bel Hassani opende na dertien minuten de score. De voormalig Spartaan dribbelde vanaf de linkerkant naar binnen en verraste Erwin Mulder met een schot in de korte hoek. Het lukte Feyenoord pas na een half uur spelen om gaten in de defensie van Heracles te vinden. Eerst was Jean-Paul Boëtius met een van richting veranderd schot gevaarlijk en uit de corner die volgde kopte Mitchell Te Vrede de gelijkmaker binnen. Even later raakte de spits ook nog de paal met een kopbal.

De ruststand werd in de veertigste minuut door Tonny Vilhena op 1-2 bepaald. De middenvelder van Feyenoord ramde de bal met zijn ‘zwakke’ rechterbeen tegen de touwen.

Feyenoord nauwelijks in problemen

In het eerste kwartier van de tweede helft leek Feyenoord niet te willen en Heracles niet te kunnen. Een klutssituatie voor de goal van Heracles was in de zestigste minuut het eerste gevaar.

Een grote fout van Terence Kongolo leverde kort daarna de eerste kans van Heracles in de tweede helft op. De verdediger hield de bal binnen en bezorgde hem netjes bij zijn tegenstander. Het leverde uiteindelijk een grote kans op voor Bel Hassani, die met zijn rechterbeen dit keer naast schoot. Ook invaller Matthew Amoah kreeg een goede mogelijkheid, maar Mulder reageerde goed en voorkwam de gelijkmaker.

Ondanks de minimale voorsprong kwam de zege van Feyenoord, mede door een rode kaart voor invaller Simon Cziommer, in de slotfase nauwelijks in gevaar. De aftocht van Bruno Martins Indi met een blessure baarde de Rotterdammers nog de meeste zorgen.

Bron: Rijnmond.nl

20140402-210321.jpg

You must be logged in to post a comment Login