Nieuws

Feyenoord wint ruim in Oostenrijk

on

Onder meer dankzij in totaal zes doelpunten van Jari Schuurman en Mitchell Te Vrede heeft Feyenoord woensdagavond met ruime cijfers afgerekend met SV Kematen. Beide Feyenoorders namen drie treffers voor hun rekening in het met 1-8 gewonnen oefenduel in Oostenrijk. Ook Wessel Dammers en Elvis Manu vonden het net, terwijl Oliver Kuen kort voor tijd de eer redde voor de Oostenrijkers. Bart Nieuwkoop en Colin Kazim-Richards kregen in de tweede helft als invaller hun eerste minuten van deze voorbereiding.

Al voor het eerste duel tijdens het trainingskamp in Oostenrijk was duidelijk geworden dat niet alle spelers in actie zouden komen in Kematen. Dirk Kuyt, Jordy Clasie, Karim El Ahmadi en Kenneth Vermeer (later ingestroomd dan de rest van de selectie) bleven evenals Sven van Beek, Miquel Nelom en Jean-Paul Boetius (uit voorzorg) aan de kant. Zij namen plaats op de eerste twee rijen van de kleine tribune aan de lange zijde van het veld, waar ze logischerwijs veel bekijks trokken van de lokale toeschouwers.
Het elftal dat Giovanni van Bronckhorst vanaf de aftrap het veld in had gestuurd, schoot uit de startblokken. Al na drie minuten lag de bal in het doel, nadat Jari Schuurman de bal van dichtbij simpel binnen kon tikken. De aanvallende middenvelder kreeg de bal op een presenteerblaadje van Lex Immers, die op zijn beurt was weggestuurd middels een slim steekpassje van Mitchell Te Vrede.
Daarmee had Schuurman zijn eerste van de avond te pakken. Het achttienjarige talent, dat op het driemans middenveld als een van de twee vooruitgeschoven middenvelders fungeerde, toonde zich bijzonder effectief in Kematen. Na ruim een half uur was hij opnieuw trefzeker, door een prima voorzet van Joey Sleegers af te ronden. In de tweede helft volgde zelfs zijn derde van de avond, door attent te reageren toen doelman Dominik Djukic een kopbal van Immers. 
Tussen de goals van Schuurman door liet ook Te Vrede zich niet onbetuigd. De spits vond eveneens driemaal het net, waarvan de eerste de mooiste was. Die viel na precies een half uur spelen, toen hij hard raak kopte uit een scherp aangesneden vrije trap van Sleegers, die zodoende twee assists achter zijn naam kreeg.

Zonder groots te spelen – met name in de eindfase van de aanval ontbrak vaak de zorgvuldigheid – liep Feyenoord na de drie goals van zowel Schuurman als Te Vrede nog verder uit. Elvis Manu verzilverde tien minuten voor tijd de rebound na een schot van Schuurman, kort nadat Wessel Dammers een hoekschop van Tonny Vilhena met zijn hoofd tot doelpunt had gepromoveerd. Vilhena zelf had overigens ook wel een treffer verdiend, ware het niet dat het geluk bij zijn twee fraaie afstandsschoten zowel in de eerste helft (paal) als na rust (redding van de keeper) ontbrak.
Waar Feyenoord na de 0-8 van Manu het tempo nog eens opvoerde en op jacht ging naar dubbele cijfers, viel er ondanks diverse goede mogelijkheden in de laatste minuten alleen aan de andere kant nog een doelpunt. Oliver Kuen schoof de bal onder doelman Warner Hahn door en zorgde daarmee voor een klein feestje bij de Oostenrijkers op de tribune.
SV Kematen – Feyenoord 1-8

Scoreverloop:

3’ 0-1 Schuurman

30’ 0-2 Te Vrede

31’ 0-3 Schuurman

57’ 0-4 Te Vrede

60’ 0-5 Schuurman

67’ 0-6 Te Vrede

73’ 0-7 Dammers

80’ 0-8 Manu

86’ 1-8 Kuen

Geel: Ostermann (SV Kematen), Vilhena (Feyenoord)
Opstellingen

SV Kematen: Fraidl (30’ Djukic); Ledergerber, Kovatch, Ostermann, Plunser; Yildirim, Pessler, Obmascher; Kuen, Rueti en Plunser.

Feyenoord: Hahn; Wilkshire, Dammers, Verdonk, Woudenberg; Immers (60’ Nieuwkoop), Schuurman, Vilhena; Sleegers, Te Vrede (75’ Kazim-Richards) en Manu.
Bron: Feyenoord.nl

  

You must be logged in to post a comment Login