Nieuws

Feyenoord wint Pellè-zaak  tegen Belastingdienst 

on

Feyenoord heeft een rechtszaak met grote gevolgen voor het hele Nederlandse betaalde voetbal gewonnen. De Rotterdamse club spande een zaak aan tegen de Belastingdienst voor de miljoenenheffing die clubs moeten betalen op het deel van de transfersom waar spelers recht op hebben na het maken van een transfer naar het buitenland..

Feyenoord ging naar de rechter om de transfer van Graziano Pellè naar Southampton. Naast de 52 procent inkomstenbelasting die de Italiaan al over zijn salaris had betaald, moest Feyenoord nog eens 75 procent over het deel van de transfersom dat Pellè meekreeg betalen.

.

De rechter in Den Haag, zo meldt De Telegraaf, heeft geoordeeld dat de belastingheffing op de excessieve vertrekvergoeding ‘in strijd is met het Europese Verdrag tot bescherming van de rechten van de mens en de funamentele vrijheden’. De miljoenenheffing was ooit bedoeld voor bankiers en topmanagers, maar raakte nu onterecht ook voetballers die met goede prestaties een transfer naar het buitenland hadden verdiend. Bovendien is de verkoop van spelers voor clubs in het voetbal de voornaamste inkomstenbron.
Bron: voetbalprimeur.nl

Aanbevolen voor jou

You must be logged in to post a comment Login