Feyenoordinbeeld

FEYENOORD WINT OOK VAN PSV IN SUPERWEEK

on

Koploper Feyenoord heeft de voorsprong op PSV uitgebouwd naar vijf punten. De ploeg van trainer Giovanni van Bronckhorst klopte de Eindhovenaren zondagmiddag in eigen huis met 0-1. Eric Botteghin was de gevierde man door na 82 minuten uit een corner voor de enige treffer van de wedstrijd te zorgen.
.

Dat Feyenoord zou winnen in het Philips Stadion, zouden na het eerste half uur weinig mensen hebben voorspeld. Tot die tijd was het vooral een kwestie van tegengehouden en overleven geweest voor de ploeg van Van Bronckhorst. Waar de thuisploeg in de eerste vijftien minuten alleen gevaarlijk werd via een vrije trap van Jetro Willems (net over), daar zag doelman Brad Jones in het tweede kwartier wat vaker een PSV’er van dichtbij. Drie keer was dat Luciano Narsingh, maar even zo vaak kwam de Feyenoord-goalie als winnaar uit de strijd, waarbij hij eenmaal uitstekend werd geholpen door de opnieuw uitblinkende Karim El Ahmadi.

.

De grootste kans voor Feyenoord ontstond na 35 minuten, toen Nicolai Jørgensen op de rand van buitenspel werd weggestuurd door Dirk Kuyt. De spits treuzelde echter te lang, waardoor Willems nog kon ingrijpen op het moment dat Jørgensen wilde gaan schieten.

.

Ook in andere kansrijke situaties oogde Feyenoord niet altijd honderd procent scherp, wat wellicht te maken had met de wedstrijd van afgelopen donderdag tegen Manchester United. Slechts 65,5 uur zat er tussen het eindsignaal van het duel met de Engelsen en de aftrap in het Philips Stadion, terwijl twee dagen langer de tijd had gehad om te herstellen van de midweekse wedstrijd tegen Atlético Madrid. Desondanks had Van Bronckhorst voor dezelfde elf gekozen als donderdag, ongetwijfeld omdat die spelers het tactische plan toen uitstekend uitvoerden.

.

Nadat Feyenoord het eerste kwartier na rust vrij makkelijk had overleefd, voerde de coach zijn eerste wissel door. Met Bilal Basaçikoglu voor Berghuis hoopte Van Bronckhorst voor wat meer diepte en snelheid in het spel te kunnen zorgen, maar Feyenoord kwam ook in het laatste half uur niet veel aan aanvallen meer toe. Een van de weinige keren dat de ploeg in het Eindhovense strafschopgebied verscheen, blokte Nicolai Isimat-Mirin een schot van Tonny Vilhena met de arm, maar dat was voor scheidsrechter Kevin Blom onvoldoende aanleiding om een strafschop te geven.

.

In het laatste kwartier vloeiden de kracht bij Feyenoord verder weg. Niet alleen de ruimtes op het veld maar ook de druk van PSV werd groter, wat na 81 minuten leidde tot een grote kans voor Gastón Pereiro. Brad Jones greep echter voortreffelijk in en stond daarmee indirect aan de basis van de Feyenoord-goal die een minuut later viel.

.

Uit een corner kwam de bal voor de voeten van Botteghin, die van dichtbij snoeihard de 0-1 tegen de touwen schoot. De Braziliaan, die in verdedigend opzicht opnieuw het toonbeeld van onverzettelijkheid was, liet daarmee het met 1.600 Feyenoord-supporters gevulde uitvak ontploffen. Dat kreeg ook Jones in de allerlaatste slotseconde voor elkaar, door te redden op een Eindhovense kopbal en Feyenoord de gedroomde afsluiting van een zware week te bezorgen. 

.

Bron: Feyenoord.nl

Aanbevolen voor jou

You must be logged in to post a comment Login