Nieuws

Feyenoord wint ook thuis met 3- 0 van Fc Luzern

on

Feyenoord heeft zich overtuigend geplaatst voor de play-offs van de Europa Conference League. De 0-3 uitoverwinning van vorige week was al overtuigend, maar het spel in de thuiswedstrijd was dat zeker ook. Alireza Jahanbakhsh was met zijn eerste twee goals voor Feyenoord de grote man, maar ook voor Lennard Hartjes en Antoni Milambo werd het een onvergetelijke avond: 3-0.

Met de ruime zege op zak kon een plek in de laatste voorronde van de Conference League Feyenoord al haast niet meer ontgaan, maar toch was de ontlading groot na de vroege openingstreffer in De Kuip. Het was bovendien de eerste goal van Alireza Jahanbakhsh in Rotterdamse dienst en dat moest gevierd worden.

Eerste goal Alireza
De Iraanse vleugelaanvaller was het eindstation van een snelle tegenaanval, na een onderschepping van Guus Til op het middenveld en een steekpass van Luis Sinisterra. Jahanbakhsh bleef oog in oog met FC Luzern-doelman Vaso Vasic kalm en schoot de bal in de tiende minuut via de binnenkant van de rechterpaal in het doel.

Feyenoord hield het mes continu op de keel van FC Luzern, door de tegenstander overal op het veld onder druk te zetten, en stapelde kans op kans tegen de bezoekers uit Zwitserland. Het resulteerde pas in de 34ste minuut in de 2-0. Jens Toornstra veroverde de bal rond de middenlijn en speelde Jahanbakhsh direct aan. Die nam aan, draaide om en knalde de bal snoeihard in de linkerhoek.

Jongste debutant ooit
Een tegenvaller was dat de maker van de twee goals zich even later geblesseerd liet vervangen. Zonder Jahanbakhsh liep Feyenoord nog wel uit naar 3-0. Snel na rust stelde Toornstra opnieuw een aanvaller in staat te scoren. Sinisterra werd in de 48ste minuut door hem gevonden, de Colombiaan kapte vanaf links naar binnen en krulde de bal strak in de rechterhoek.

De voorsprong stelde trainer Arne Slot in staat om te wisselen. Zo gingen Tyrell Malacia, Orkun Kökcü, Guus Til en Sinisterra voortijdig naar de kant. Lennard Hartjes (18) en Antoni Milambo maakten beiden hun debuut. Milambo werd met zijn 16 jaar en 131 dagen zelfs de jongste debutant uit de clubhistorie.

Willem II & Elfsborg
Feyenoord neemt het goede gevoel na de dubbele ontmoeting met FC Luzern (0-3 en 3-0), plus de oefenzege op Atlético Madrid (2-1), mee naar de competitiestart. Komende zondag gaat het team op bezoek bij Willem II. In de play-offs van de Conference League treft Feyenoord het Zweedse Elfsborg. Volgende week donderdag komt die ploeg op bezoek in De Kuip (20:00 uur).

Feyenoord l.nl

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply