Feyenoord wint oefenduel tegen Werder Bremen

Feyenoord heeft zaterdagmiddag met 2-1 van Werder Bremen gewonnen. De Rotterdammers creëerden de hele wedstrijd meer kansen dan de Duitse ploeg uit de tweede Bundesliga, een benutte strafschop van Orkun Kökcü gaf uiteindelijk de doorslag in De Kuip.

Na vier minuten kreeg Jens Toornstra al de eerste kans van de wedstrijd, maar hij schoot de bal op vijf meter van de Duitse goal over. Een paar minuten later was het alsnog raak voor de middenvelder. Een voorzet van achteruit van Marcos Senesi werd door Toornstra al vallend binnen gegleden.

Na ruim twintig minuten spelen zorgde Bryan Linssen met een subtiel balletje buitenkant voet bijna voor de 2-0, maar zijn wippertje vond uiteindelijk de lat.

Vrijwel uit het niets kwam Werder Bremen op gelijke hoogte. De ploeg uit de tweede Duitse Bundesliga kon vlak na de drinkpauze vrij counteren tegen een niet goed oplettend Feyenoord. Joshua Sargent schoot de 1-1 uiteindelijk hard binnen.

Nadat Tyrell Malacia naar de grond werd getrokken in het strafschopgebied kreeg Feyenoord een strafschop. Die werd vervolgens feilloos benut door Kökcü, die zaterdagmiddag voor het eerst met rugnummer tien mocht spelen.

In het restant van de wedstrijd voerde Arne Slot nog wat wissels door maar gebeurde er niet veel meer. Luis Sinisterra viel nog geblesseerd uit in de slotfase, waardoor Feyenoord de wedstrijd met tien man uitspeelde. 2-1 bleek uiteindelijk de eindstand.

Opstelling Feyenoord: Bijlow; Pedersen (72′ Burger), Fer, Senesi, Malacia (90′ Teixeira); Toornstra (90′ Diemers), Kökcü (78′ Hartjes), Til (82′ Bannis); Linssen (84′ Vente), Bozenik (78′ Milambo), Sinisterra

Bron: Rijnmond.nl