Nieuws

Feyenoord wint oefenduel tegen Fortuna Dusseldorf

on

Dirk Kuyt heeft zondag zijn officieuze rentree gemaakt in Feyenoord-shirt. De deze zomer teruggekeerde spits deed dat als invaller bij de vriendschappelijke wedstrijd tegen Fortuna Düsseldorf. De formatie van trainer Giovanni van Bronckhorst won het duel met 0-2, dankzij doelpunten van Colin Kazim-Richards en Karim El Ahmadi. Evenals Kuyt maakten ook Kenneth Vermeer en El Ahmadi hun eerste wedstrijdminuten van deze voorbereiding. Jordy Clasie was als toeschouwer aanwezig in Kufstein. De middenvelder kwam zoals vooraf al was afgesproken niet in actie, omdat er concreet serieuze interesse is voor hem.
Meest opvallende man aan Feyenoord-zijde in de eerste helft was Marko Vejinovic. In zijn tweede optreden voor zijn nieuwe club verdeelde de middenvelder het spel alsof hij al jaren voor Feyenoord speelt. Vejinovic bemoeide zich veelvuldig met de opbouw en legde de ballen ogenschijnlijk moeiteloos neer waar hij ze wilde hebben, ook als het om een crosspass van grote afstand ging. Bovendien was hij vrijwel altijd aanspeelbaar voor zijn medespelers.
Het was dan ook geen toeval dat Vejinovic aan de basis stond van het doelpunt waarmee Feyenoord de score opende. De loepzuivere steekbal die hij na krap een half uur spelen verstuurde, kwam precies achter de laatste linie van de Duitsers én in de loop van Colin Kazim-Richards terecht. Die aarzelde geen moment en vuurde steenhard raak in de korte hoek.  
De voorsprong kwam Feyenoord toe, omdat het vooral gretiger en dreigender was dan de ploeg uit de Tweede Bundesliga. Zo was Bilal Basaçikoglu met zijn snelheid meermaals een plaag voor de linksback van de tegenstander, alleen haalde de rechtsbuiten te weinig rendement uit de ruimte die hij zichzelf verschafte. Aan de andere kant moest Kenneth Vermeer slechts eenmaal handelend optreden, toen Julian Koch de bal in de beginfase richting de kruising kopte.
De toch al luidruchtig aanwezige Feyenoord-supporters op de tribune lieten zich kort voor het begin van de tweede helft extra hard horen, wat alles te maken had met de langverwachte rentree van volksheld Dirk Kuyt. De spits kreeg in het bloedhete Kufstein, waar de temperatuur rond de dertig graden Celsius lag, zijn eerste speelminuten sinds zijn terugkeer bij Feyenoord en kon rekenen op een warm onthaal van het legioen.
Ook met Kuyt en Jean-Paul Boëtius, die halverwege Anass Achahbar had afgelost, hadden de Rotterdammers het betere van het spel. Daarbij bleef Vejinovic met zijn inzicht en sterke optreden de meeste bewondering oogsten bij de toeschouwers. De middenvelder zette achtereenvolgens Basaçikoglu en Jens Toornstra alleen voor de keeper, alleen leverde dat in beide gevallen geen treffer op.
Tien minuten voor tijd nam Feyenoord alsnog afstand van de Duitsers. Invaller Karim El Ahmadi liet met een afstandsschot van zo’n twintig meter doelman Michael Rensing kansloos en daarmee de 0-2 op zijn naam zette. Dat de ploeg Van Bronckhorst ook het derde oefenduel van de voorbereiding winnend afsloot was overigens ook te danken aan doelman Warner Hahn, die kort voor de goal van El Ahmadi met een prachtige redding de gelijkmaker van Oliver Fink voorkwam.
Fortuna Düsseldorf – Feyenoord 0-2

Scoreverloop:

27’ 0-1 Kazim-Richards

80’ 0-2 El Ahmadi
Opstellingen

Fortuna Düsseldorf: Rensing; Koch, Haggui, Bodzek, Schauerte; Gartner, Bellinghausen, Sararer, Akpoguma; Ya Konan en Pohjanpalo.

Feyenoord: Vermeer (46’ Hahn); Karsdorp, Van Beek (60’ Dammers), Kongolo, Vilhena (80’ Verdonk); Toornstra (70’ El Ahmadi), Vejinovic (75’ Sleegers), Immers (60’ Schuurman); Basaçikoglu (75’ Te Vrede), Kazim-Richards (46’ Kuyt) en Achahbar (46’ Boëtius).

Bron: Feyenoord.nl

  

You must be logged in to post a comment Login