Feyenoord wint oefenduel tegen Fc Luzern

Feyenoord heeft het trainingskamp in Marbella afgesloten met een oefenzege op FC Luzern. De ploeg van trainer Giovanni van Bronckhorst versloeg de nummer negen van Zwitserland zaterdagmiddag met 2-1 door goals van Nicolai Jørgensen en Renato Tapia.

Vanaf het begin had Feyenoord het oefenduel in het regenachtige Estadio Municipal de Marbella onder controle. De ploeg gaf voor rust niets weg tegen de Zwitsers, maar wist het kwaliteitsverschil pas kort voor rust uit te drukken in de score. Jørgensen was het eindstation van een fraaie actie van Steven Berghuis, die zijn tegenstander passeerde alsof hij er niet stond.

Dat het Berghuis was die bij de eerste goal betrokken was, was geen toeval. De rechtsbuiten was namelijk al eerder twee keer bij de openingsgoal geweest. Na acht minuten verdween een vrije trap van zijn linkervoet net voorlangs, terwijl hij halverwege de eerste helft op de Zwitserse doelman stuitte na een prima combinatie met Jørgensen.

Na rust keerde Berghuis niet terug op het veld. Hij werd vervangen door Jean-Paul Boëtius, terwijl Sofyan Amrabat op het middenveld captain Karim El Ahmadi verving. Daarmee kregen bijna alle meegereisde spelers deze zaterdag speeltijd, omdat een ander deel van de groep zaterdagochtend al een besloten oefenwedstrijd tegen vv Noordwijk afwerkte (3-0 winst).

Kort na rust kreeg Feyenoord een tegenvaller te verwerken, toen Sebastian Wolf van afstand de verre kruising vond. De ploeg liet zich echter niet uit het veld slaan en had binnen tien minuten weer een voorsprong te pakken. Sven van Beek hield na een voorzet van Tonny Vilhena het overzicht en stelde zijn verdediginsmaatje Renato Tapia in staat om de 2-1 te maken.

In het restant van de wedstrijd kwam die voorsprong niet echt meer in gevaar, terwijl Feyenoord via Jørgensen (kopbal in het zijnet) en Sam Larsson (schot recht op keeper af) nog in de buurt kwam van een goal. Het bleef echter bij 2-1, waardoor Feyenoord het goed verlopen trainingskamp op de gewenste positieve wijze afsloot. Zondagochtend vliegt de selectie terug naar Rotterdam, waar het zich de komende week verder zal voorbereiden op de hervatting van de Eredivisie. Die is volgende week zondag 21 januari in Amsterdam tegen Ajax.

Feyenoord – FC Luzern 2-1

43’ 1-0 Jørgensen