Nieuws

Feyenoord wint oefenduel tegen Fc Horst met 0-8

on

Feyenoord is dinsdag het trainingskamp in Ermelo gestart met een 0-8 overwinning op FC Horst. Nadat de selectie van trainer Fred Rutten in de ochtend nog een training had afgewerkt op Varkenoord, reisde de ploeg aan het begin van de middag af naar Ermelo. Op een regenachtig complex van FC Horst, waar de komende dagen ook drie groepstrainingen worden afgewerkt, werden de doelpunten gemaakt door Graziano Pellè (2x), Wessel Dammers (2x), Mitchell Te Vrede (2x), Tonny Vilhena en Ruud Vormer.

Waar Fred Rutten afgelopen vrijdag nog kritisch was op het optreden van zijn ploeg, die toen op bezoek bij V.O.C. in een te laag tempo speelde en met 0-1 won, kwam Feyenoord op de eerste dag van het trainingskamp in Ermelo een stuk scherper voor de dag. Het elftal speelde vanaf de aftrap in een hoog tempo en gaf eersteklasser FC Horst nauwelijks gelegenheid om van eigen helft te komen.

Een belangrijke rol was daarbij weggelegd voor Jean-Paul Boëtius en Elvis Manu, die met hun snelheid een plaag waren voor de defensie van de thuisploeg. Zo gaf Manu na een kwartier spelen de assist waaruit Pellè 0-2 kon maken, nadat Vilhena vroeg in de wedstrijd de score had geopend met een schot uit de tweede lijn.

Pellè maakte een kwartier later al zijn tweede, dit keer op aangeven van Miquel Nelom. De verdediger stond op dat moment koud in het veld als vervanger van John Goossens. Ruud Vormer bepaalde even later de ruststand door een strafschop overtuigend binnen te schieten, nadat Vilhena in kansrijke positie onderuit was geschoffeld.

Na rust wist Horst aanvankelijk nog redelijk verzet te bieden aan de offensieve speelwijze van Feyenoord, alleen was na de 0-5 van Te Vrede (assist John Goossens) het verzet gebroken. Dat stelde Wessel Dammers even later in staat om zijn eerste doelpunten voor Feyenoord één te maken. De 0-6 schoot hij van afstand binnen, een minuut later hoefde hij een voorzet van Nelom alleen nog binnen te tikken. Te Vrede bepaalde een kwartier voor tijd de eindstand met zijn tweede doelpunt van de avond.

FC Horst – Feyenoord 0-8
Scoreverloop:
5’ 0-1 Vilhena
15’ 0-2 Pellè
32’ 0-3 Pellè
35’ 0-4 Vormer (strafschop)
61’ 0-5 Te Vrede
67’ 0-6 Dammers
68’ 0-7 Dammers
77’ 0-8 Te Vrede

Scheidsrechter: Van Beek

Opstelling Feyenoord:
Eerste helft: Mulder; Schaken, Van Beek, Steenvoorden (30’ Woudenberg), Goossens (30’ Nelom); Vormer, Boëtius, Vilhena’ Verhoek, Pellè (46’ Te Vrede) en Manu.
Tweede helft: Graafland; Karsdorp, Van Beek (60’ Steenvoorden), Woudenberg, Nelom; Vormer (60’ Sleegers), Boëtius (60’ Dammers), Vilhena (60’ Goossens); Verhoek, Te Vrede en Manu (60’ Achahbar).

Bron: Feyenoord.nl

20140708-221753-80273849.jpg

You must be logged in to post a comment Login