Nieuws

FEYENOORD WINT OEFENDUEL IN KUIP MET 2-1

on

Feyenoord start 2015 met bescheiden zege
Feyenoord is zondag het nieuwe kalenderjaar gestart met een bescheiden overwinning op FC Emmen. In de benefietwedstrijd, waarvan de volledige opbrengst is bestemd voor de Feyenoord Foundation, wist Feyenoord twee keer het goede doel te vinden via Jean-Paul Boëtius en Colin Kazim-Richards. FC Emmen deed in de slotfase iets terug: 2-1.

Daags voor vertrek naar Dubai greep Rutten de eerste wedstrijd van het nieuwe jaar aan om ruim twintig spelers aan het werk te zien in De Kuip. Onder hen waren Jari Schuurman en Bart Nieuwkoop, die normaal gesproken allebei uitkomen voor Feyenoord A1 en nu hun officieuze debuut in het eerste elftal beleefden.

Schuurman kwam bij de start van de tweede helft in het veld, op het moment dat Rutten zijn volledige basis had gewisseld. Tegen die tijd ging Feyenoord al met 2-0 aan de leiding, door twee doelpunten die allebei halverwege de eerste helft vielen. Eerst kon Boëtius de bal van dichtbij binnen tikken na een scrimmage voor het doel van de bezoekers, een paar minuten later schoot Kazim-Richards een door Miquel Nelom verdiende strafschop onberispelijk binnen.

Bij het eerste doelpunt was een belangrijke rol weggelegd voor Jens Toornstra, die zijn rentree maakte na een hamstringblessure. Hij was door Rutten weer eens een keer achter de spits geposteerd, maar dat was geen belemmering om aan de voor hem vertrouwde rechterkant op te duiken, waar hij knap in balbezit bleef voordat hij de voorzet afleverde waaruit Boëtius even later de score kon openen.

Nieuwkoop moest wachten tot de slotfase voordat hij zijn opwachting mocht maken. De middenvelder kwam toen in het veld voor zijn ploeggenoot Schuurman, juist op het moment dat FC Emmen tegen had gescoord. De IJslandse spits Niklas Tarvajärvi twijfelde niet toen een afvallende bal voor zijn voeten viel en schoot kiezelhard binnen.

Feyenoord – FC Emmen
Scoreverloop:
24’ 1-0 Boëtius
27’ 2-0 Kazim-Richards (strafschop)
82’ 2-1 Tarvajärvi

Scheidsrechter: Manschot

Opstellingen:
Feyenoord:
Eerste helft: Vermeer; Karsdorp, Boulahrouz, Kongolo, Nelom; Clasie, Toornstra, Dammers; Achahbar, Kazim-Richards en Boëtius.
Tweede helft: Mulder; Wilkshire, Van Beek, Mathijsen, Woudenberg; El Ahmadi, Schuurman (83’ Nieuwkoop), Vilhena; Achahbar (67’ Basaçikoglu), Te Vrede en Manu.
FC Emmen: Meerits; Bakkati (46’ Seip), Pedro (88’ Boekholt), De Groot (46’ Almeida), Siekman (61’ Kavak); Olijve (62’ Gall), Rozema (61’ Bannink), Vossebelt, Deul (46’ Resida), Bergkamp (46’ Tarvajärvi / 88’ Barrie) en Peters (46’ Laghmouchi).

Bron: Feyenoord.nl

IMG_8419.PNG

You must be logged in to post a comment Login