Nieuws

FEYENOORD WINT NA PENALTY’S VAN HERACLES

on

Feyenoord heeft woensdagavond de kwartfinale van het bekertoernooi bereikt. De ploeg versloeg Heracles Almelo na strafschoppen. Na de reguliere speeltijd en verlengingen hadden beide ploegen eenmaal gescoord. Graziano Pellè opende vroeg in de wedstrijd de score. Heracles kwam nog voor rust op gelijke hoogte via Bryan Linssen. Stefan de Vrij werd tijdens de verlenging vanwege zijn tweede gele kaart van het veld gestuurd. Feyenoord speelde in Almelo met rouwbanden vanwege het overlijden van Martin Koeman eerder op de dag.

In de openingsfase in Almelo zag het er niet naar uit dat Feyenoord en Heracles met een gelijke stand de rust in zouden gaan. Weliswaar kreeg de thuisploeg al in de eerste minuut een grote kans – Mark Uth kopte in de handen van Erwin Mulder – maar verder maakte Feyenoord vanaf de aftrap de dienst uit in het Polman Stadion.

De ploeg, die vanwege het ontbreken van Ronald Koeman werd gecoacht door Jean-Paul van Gastel, Giovanni van Bronckhorst en Patrick Lodewijks, mocht zichzelf verwijten dat in die sterke fase maar één keer werd gescoord. Dat gebeurde na ruim tien minuten spelen, toen clubtopscorer Pellè zijn klasse etaleerde en de bal uit de draai met links achter doelman Remko Pasveer schoot.

Dat Feyenoord niet scoorde uit de grote kansen die het kort daarop kreeg (Pasveer redde een kopbal van De Vrij, Mathijsen kopte uit een hoekschop voorlangs) kwam het elftal na een half uur spelen duur te staan. Bryan Linssen profiteerde toen van ongelukkig verdedigen van De Vrij. De international leek de bal te onderscheppen, maar stelde door een misstap de rappe buitenspeler van Heracles onbedoeld in staat om af te drukken. Vanaf de rand van het strafschopgebied schoof hij de bal langs Mulder: 1-1.

De plotselinge gelijkmaker bracht Feyenoord van slag, want van het prima veldspel in de openingsfase was na het doelpunt van de thuisploeg weinig meer over. Heracles tankte dankzij de goal van Linssen vertrouwen en begon steeds vaker de slag op het middenveld te winnen. Feyenoord kwam daardoor meer onder druk te staan en ging noodgedwongen steeds vaker de lange bal hanteren.

Omdat tegelijkertijd de defensieve organisatie prima op orde was, wist Heracles ondanks een veldoverwicht ook in de tweede helft nauwelijks gevaarlijk te worden. Erwin Mulder hoefde alleen op zijn hoede te zijn bij afstandschoten van achtereenvolgens Illias Bel Hassani en Mark Uth, maar beide ballen eindigden naast het doel. Omdat Schaken in de slotminuut bij een schaarse uitbraak aan de andere kant van het veld op keeper Pasveer stuitte, volgde er een verlenging in Almelo.

Feyenoord speelde die verlenging vrijwel helemaal met tien man, nadat De Vrij zijn tweede gele kaart van de wedstrijd had gekregen. Desondanks bleef de ploeg zonder veel problemen overeind, waarmee de beslissing pas viel na strafschoppen.

In de serie die volgde trok Feyenoord aan het langste eind. Erwin Milder stopte de zevende strafschop van de thuisploeg, die werd genomen door Ben Rienstra. Daarmee zorgde hij voor een ontlading bij de Feyenoorders, die beseften dat ze op vechtlust de thuisploeg hadden verslagen.

Heracles Almelo – Feyenoord 1-1 (Feyenoord w.n.s.)
Scoreverloop:
12’ 0-1 Pellè
27’ 1-1 Linssen

Scheidsrechter: Nijhuis

Geel: Martins Indi (Feyenoord), Uth, Bruns (Heracles Almelo)

Rood: De Vrij (2x geel, 94’, Feyenoord)

Opstellingen:
Feyenoord: Mulder; Janmaat, Mathijsen, De Vrij, Martins Indi; Clasie, Immers, Vilhena (75’ Vormer); Schaken (95’ Van Beek), Pellè en Boëtius (109’ Goossens).
Heracles Almelo: Pasveer; Schenkeveld, Te Wierik, Veldmate (63’ Streutker), Davidson; Cziommer (72’ Bruns), Rienstra, Bel Hassani; Uth, Rosheuvel en Linssen

Bron; Feyenoord.nl

20131218-235723.jpg

You must be logged in to post a comment Login