FEYENOORD WINT MET 6-2 (!!) VAN AJAX

Feyenoord heeft zondagmiddag Ajax met 6-2 verslagen in de eigen Kuip. In een historisch en enerverend duel scoorden voor Feyenoord Robin van Persie (tweemaal), Jens Toornstra, Steven Berghuis, Tonny Vilhena en Yassin Ayoub. In de krankzinnige Klassieker stonden beide ploegen bij rust al op 3-2 en maakte Feyenoord in de tweede helft definitief het verschil.

De overwinning van Feyenoord hing tijdens de beginfase nog niet in de lucht. Ajax was beter en kreeg ook de betere kansen. Lasse Schöne schoot Ajax in die beginfase via een mooie vrije trap al op voorsprong: 0-1.

Ondanks dat Feyenoord niet in de wedstrijd zat, scoorde het wel vrij snel de gelijkmaker. Jens Toornstra kreeg uit een voorzet de bal plots voor zijn voeten. Hij haalde uit en Onana was kansloos. Door de goal kreeg Feyenoord kracht. Dat resulteerde uiteindelijk ook in de 2-1. Na een mooie aanval rondde Steven Berghuis in twee instanties af.

Een minuut later maakte Hakim Ziyech wel weer gelijk in de doelpuntrijke Klassieker: 2-2. Maar voor rust liet Robin van Persie zijn klasse zien. Hij zette zijn ploeg op 3-2. Na rust scoorde hij opnieuw voor de ploeg uit Rotterdam-Zuid. Toen hij gewisseld werd kreeg hij in zijn laatste Klassieker in de eredivise terecht een staande ovatie.

Tonny Vilhena en Yassin Ayoub maakte het voor de tegenstanders uit Amsterdam nog erger. Zij maakten de 5-2 en 6-2 in dit historische duel.

Scoreverloop

8′   0-1 Lasse Schöne
16′ 1-1 Jens Toornstra
31′ 2-1 Steven Berghuis
34′ 2-2 Hakim Ziyech
42′ 3-2 Robin van Persie
56′ 4-2 Robin van Persie
75′ 5-2 Tonny Vilhena
83′ 6-2 Yassin Ayoub

Bron: Rijnmond.nl