Feyenoordinbeeld

FEYENOORD WINT MET 6-1 VAN SPARTA

on

Feyenoord heeft extra vertrouwen getankt voor de beslissende Europa League-wedstrijd tegen Fenerbahçe van aanstaande donderdag. In eigen huis zette de koploper zondag Sparta Rotterdam overtuigend met 6-1 opzij, door doelpunten van Nicolai Jørgensen (2x), Tonny Vilhena, Jens Toornstra, Eric Botteghin en Eljero Elia.

.

Als Giovanni van Bronckhorst het scenario voor de stadsderby zelf had mogen schrijven, was de kans groot geweest dat die ongeveer was verlopen zoals zondagmiddag in De Kuip het geval was. Feyenoord legde veel energie in de wedstrijd, controleerde het spel en liet een paar mooie doelpunten zien tegen Sparta. Bovendien viel de beslissing al vroeg in de tweede helft, wat de trainer de kans gaf om verschillende spelers wat rust te geven met het oog op de aanstaande ontmoeting met Fenerbahçe.

.

De eerste helft waren het vooral de individuele kwaliteiten die tot de doorslag gaven voor Feyenoord. Waar de ploeg via de combinatie geen grote kansen wist te creëren, was het aan twee fraaie afstandschoten te danken dat Feyenoord bij rust afstand had genomen van de stadgenoot.

.

Halverwege de eerste helft bracht Vilhena zichzelf in stelling nadat hij de bal dankzij goed doorjagen had veroverd op schietafstand van het Sparta-doel. Zijn vlammende schot verdween in de linkerhoek. Voor Vilhena was het al de derde keer dit seizoen dat hij de score opende voor zijn ploeg.

.

Het doelpunt van Toornstra dat een kwartier later volgde, was zo mogelijk nog fraaier. Hij besloot de bal na een één-twee met Rick Karsdorp uit de stuit en van grote afstand in een keer op zijn pantoffel te nemen en verraste daarmee keeper Roy Kortsmit.

.

Toornstra lag na een uur spelen ook aan de basis van Feyenoords derde doelpunt, toen hij ontsnapte aan zijn bewaker en perfect werd ingespeeld door Karsdorp. Zijn directe voorzet hoefde vlak voor het doel alleen nog binnen getikt te worden door de attente Jørgensen.

.

Daarmee was de stadsderby beslist en was in het laatste half uur alleen nog de vraag hoe ver Feyenoord de score zou opvoeren. Daarbij nam de ploeg weinig gas terug, wat mede te danken was aan de verse krachten Simon Gustafson, Bilal Basaçikoglu en Michiel Kramer die in het veld kwamen.

.

Sparta wist zich geen raad met een gretig Feyenoord en was opgelucht toen het eindsignaal klonk. Tegen die tijd stonden zes doelpunten van de thuisploeg op het scorebord. Na ruim een uur spelen had Jørgensen met een slim schotje de keeper verschalkt en zo zijn tweede van de middag gemaakt, tien minuten later maakte Eric Botteghin Feyenoords vijfde door raak te koppen op aangeven van Jan-Arie van der Heijden. Het slotakkoord was voor Eljero Elia, die de keeper in de slotminuut met een schuiver passeerde.

.

Even eerder had Thomas Verhaar voor de eretreffer getekend namens een tot dan toe machteloos Sparta. Zijn rake kopbal was een kleine domper op een verder vlekkeloze middag voor Feyenoord.

.

Bron: Feyenoord.nl

Aanbevolen voor jou

You must be logged in to post a comment Login