Nieuws

Feyenoord wint met 6-1 van Almere City

on

In de eredivisie heeft Feyenoord zondagmiddag flink uitgehaald (6-1) tegen Almere City. Voor de landskampioen was dit de eerste zege van het seizoen.

Trainer Arne Slot voerde voor het thuisduel met Almere City een aantal wijzigingen door. Zo kreeg aanvoerder Gernot Trauner weer een basisplaats bij Feyenoord. De meest opvallende naam was Yankuba Minteh, die in de aanval de plek van Alireza Jahanbakhsh overnam. Slot veranderde het middenveld, dat de laatste weken meermaals kritiek kreeg, opvallend genoeg niet.

Quinten Timber zorgde in de openingsfase voor de assist op Santiago Gimenez, die met zijn linkerbeen via de binnenkant van de paal de 1-0 op het scorebord zette. Feyenoord had hiermee de bliksemstart tegen Almere City te pakken. Maar het stormachtige begin was ook letterlijk het geval. Vanwege het onweer boven De Kuip stuurde scheidsrechter Bas Nijhuis beide ploegen naar de kleedkamers.

Na een uur hervatte de arbiter de wedstrijd weer. Almere City kreeg direct een grote kans. Op aangeven van Lance Duijvestijn gleed Thomas Robinet de bal net naast het doel van Feyenoord. De Rotterdammers schrokken daarvan wakker, want aan de andere kant was het vervolgens wel raak. Calvin Stengs zag Igor Paixão vrij staan, waarna de Braziliaan eenvoudig de 2-0 maakte. Toen Lutsharel Geertruida uit de steekpass van Trauner aantekende voor de 3-0, was het duel al vroeg beslist.

In de tweede helft maakte Feyenoord werk van een grotere score tegen Almere City. Mats Wieffer trapte met zijn linkerbeen, op aangeven van Stengs, de voorzet keihard achter keeper Bakker (4-0). Vlak voor het uur had Geertruida bijna zijn tweede treffer van de middag te pakken. Hij trapte de bal hard op de paal.

Slot gunde in het laatste halfuur van de wedstrijd enkele Feyenoorders nog wat speeltijd. Zo mochten Thomas Beelen en Leo Sauer, die vorige week het goudhaantje was met de late gelijkmaker tegen Sparta, het duel afmaken. Halverwege de tweede helft kreeg de thuisploeg een strafschop, die Gimenez vervolgens feiloos omzette (5-0).

De Mexicaanse spits was in de slotfase meermaals dichtbij een hattrick. De spits van Feyenoord kreeg enkele schietkansen, die hij niet afrondde. De Kuip genoot vervolgens nog van de korte invalbeurt van jeugdspeler Gjivai Zechiël, die in De Kuip zijn debuut voor Feyenoord 1 maakte.

In de laatste minuten van de wedstrijd vielen nog twee doelpunten. Jochem Ritmeester van de Kamp zorgde met een lage schuiver voor de eretreffer namens Almere City (5-1). Timber bepaalde in de blessuretijd de 6-1 eindstand.

Feyenoord – Almere City 6-1 (3-0)

4′ 1-0 Santiago Gimenez
10′ 2-0 Igor Paixão
19′ 3-0 Lutsharel Geertruida
50′ 4-0 Mats Wieffer
65′ 5-0 Santiago Gimenez (strafschop)
89′ 5-1 Jochem Ritmeester van de Kamp
90+4′ 6-1 Quinten Timber

Rijnmond.nl

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply